Ion Iliescu, interviu exclusiv la România TV: „Mă simt ca la 90 de ani! În plină tinereţe!”

Ion Iliescu a povestit, la România TV, cum va petrece de ziua lui. Fostul președinte, care astăzi a împlinit 90 de ani, a vorbit despre starea lui de sănătate, situația actuală din politică, dar și despre cum petrece la 90 de ani.

03 mart. 2020, 10:57
Ion Iliescu, interviu exclusiv la România TV: „Mă simt ca la 90 de ani! În plină tinereţe!”

Reporter: La mulți ani!

Ion Iliescu: Vă mulțumesc!

Reporter: La mulți ani din partea mea și din partea redacției România tv!

Ion Iliescu: Vă mulțumesc foarte mult!

Reporter: Ce faceți? Cum vă simțiți?

Ion Iliescu: Eh, ca la 90 de ani! În plină tinerețe!

Reporter: Cum petreceți astăzi?

Ion Iliescu: În familie, eu pe 3, soția pe 4.

Reporter: Deci nu cu petrecerile cu care ne-ați obișnuit în trecut.

Ion Iliescu: Una pașnică, în familie.

Reporter: Nu prea v-am mai văzut în spațiul public…

Ion Iliescu: Nici din casă nu mai ies pe afară și nici nu mă grăbesc să… am de lucru acasă destul. Stau și scriu.

Reporter: Ați văzut ce se întâmplă acum pe scena politică: alegeri, Guvern peste Guvern.

Ion Iliescu: Da, da, e o perioadă încâlcită.

Reporter: Dumneavoastră ce părere aveți despre situația actuală?

Ion Iliescu: O să trecem și peste asta, nu e prima oară când trecem prin momente mai dificile.

Citeşte şi: Circ în faţa casei lui Ion Iliescu. Protestatarii i-au adus un tort pe care au pus o pereche de cătuşe VIDEO

Ion Iliescu împlineşte marţi 90 de ani

Fostul preşedinte al României a dispărut din spațiul public în ultimii ani din cauza problemelor de sănătate pe care le are.

Fostul preşedinte a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani. Anul trecut, Iliescu a suferit o operație la inimă, după ce în 2005 medicii i-au montat cinci stenturi, iar în 2007 a suferit o intervenție la artera coronariană, moment în care i s-a adăugat al șaselea stent. Iliescu a fost activ până în anul 2017, după care a încetat să mai apară în spațiul public sau să scrie pe blogul său.

 

Ion Iliescu este acuzat de crime împotriva umanității

Pe 13 iunie 2017, Parchetul Militar i-a trimis în judecată pe Ion Iliescu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) şi preşedinte al României;Petre Roman, fost prim-ministru; Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru; Virgil Măgureanu, fost director al Serviciului Român de Informaţii, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, adjunct al procurorului general şi şef al Direcţiei Procuraturilor Militare.

Procurorii spuneau că, ”pentru păstrarea puterii, nouă conducere politică și militară instaurată după 22 decembrie 1989 a efectuat acțiuni ce „au determinat uciderea, rănirea prin împușcare, vătămarea integrității fizice și psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane, fapte care se circumscriu condițiilor de tipicitate ale infracțiunii contra umanității”.

Citeşte şi: Dosarul Revoluţiei, amânat pe 21 februarie 2020. Ion Iliescu nu a participat

Fostul președinte Ion Iliescu a răspuns acuzațiilor, afirmând, în 2017, că, „indiferent de ceea ce se străduiesc să acrediteze cei cărora acest act de demnitate nu le este pe plac”, în decembrie 1989 a avut loc o revoluție în România. Iliescu mai afirma că „moștenirea Revoluției Române este una eminamente pozitivă” și că ea ar trebui „apărată de toți cei care cred în libertate și în democrație”.