Ion Iliescu: Nu cred că cineva vrea să schimbe acum cota unică. Nici nu este potrivit

Publicat: Joi, 31 Octombrie 2013 15:26 // Actualizat: Joi, 31 Octombrie 2013 15:26 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat joi că nu crede că cineva doreşte să modifice în prezent valoarea cotei unice, adăugând că nici nu este potrivit acest lucru, transmite Mediafax.

Foto: nndb.com

Ion Iliescu a menţionat că nu vrea să comenteze un astfel de subiect, pentru că nu este în temă.

'Nu vreau să discut aşa ceva (n.r. rămânerea liberalilor la guvernare). Nu cred că cineva vrea acum să schimbe cota unică. Nici nu este potrivit. Dar nu cunosc asemenea surse ale acestor îngrijorări, nu cunosc intenţia cuiva de a modifica cota unică', a declarat fostul preşedinte la Palatul Parlamentului.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor, a declarat miercuri că Partidul Naţional Liberal nu va rămâne la guvernare dacă în 2014 s-ar decide majorarea cotei unice.

Întrebat într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, dacă PNL va rămâne la guvernare în cazul în care se va majora cota unică anul viitor, Chiţoiu a răspuns: 'Nu'.

Chiţoiu preciza, pe 24 octombrie, că PNL nu susţine şi nu va susţine orice măsură de majorare a cotei unice.

'La nivelul conducerii USL a avut loc o discuţie informală, în perspectiva construcţiei bugetului pe 2014, în ceea ce priveşte creşterea veniturilor. Măsurile invocate nu sunt cuprinse în prevederile programului de guvernare, iar PNL rămâne consecvent angajamentelor făcute prin acest document de bază al guvernului USL, aprobat de Parlamentul României. PNL nu susţine şi nu va susţine orice măsură de creştere a cotei unice de 16%', se arăta într-un comunicat de presă al PNL, semnat de vicepremierul Daniel Chiţoiu.

PNL făcea aceste precizări în contextul unor informaţii apărute în presă conform cărora cota unică ar urma să fie majorată de la 16% la 22%, iar TVA ar fi redusă de la 24% la 22%.

 

VEZI SI:

Cota unică pune în pericol USL. Daniel Chiţoiu: PNL nu va rămâne la guvernare în cazul majorării

 
loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
buget cota unică Daniel Chiţoiu impozitare Ion Iliescu PNL PSD TVA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 nov 22:39
Votează email 0 email
...target="_blank" rel="nofollow" >Daniel Chiţoiu a fost întrebat de jurnalişti dacă impozitarea suplimentară a veniturilor din drepturi de autor şi a celor obţinute de persoanele fizice autorizate a fost discutată cu partenerii financiari...
31 oct 15:33
... Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat joi că nu crede că cineva...
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H