Ion Ţiriac dă de pământ cu mărirea pensiilor: „De unde măreşti pensiile? Spune-mi şi mie: în 10 ani, de unde iei aceşti 14%?”

Ion Ţiriac a vorbit despre mărirea pensiilor şi a declarat tranşant că, atâta timp cât aceste creşteri nu pot fi susţinute, vor duce la o îndatorare peste măsură şi, în final, la faliment, dând exemplul Franţei socialiste pentru a-şi întări spusele.

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 09:36
Ion Ţiriac dă de pământ cu mărirea pensiilor: „De unde măreşti pensiile? Spune-mi şi mie: în 10 ani, de unde iei aceşti 14%?”

„De unde mărești pensiile? Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?

Când a fost François Mitterrand (n.r. președinte al Franței), el a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: „Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta”. Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.

Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor”, a declarat Ion Țiriac într-un interviu pentru gsp.ro.

Citeşte şi: Ludovic Orban, după avertismentul Consiliului Fiscal privind majorarea pensiilor: Este o recomandare


loading...