Ion Ţiriac face o adevărată avere din turneul de la Madrid: O asemenea competiţie are în publicitate undeva la 650 de milioane de dolari!

Ion Ţiriac conduce unul dintre cele mai mari turnee din tenisul mondial. Toată afacerea îi aduce fostului tenismen o adevărată avere, în fiecare an. Turneul de la Madrid îi aduce numai puţin 650 de milioane de dolari pe an.

27 nov. 2020, 16:50
Ion Ţiriac face o adevărată avere din turneul de la Madrid: O asemenea competiţie are în publicitate undeva la 650 de milioane de dolari!

Ion Ţiriac susţine că tenisul este sportul perfect şi poate aduce sute de milioane de dolari pe an, pentru competiţia ce rulează timp de o săptămână.

Ion Ţiriac: Tenisul e sportul perfect, pentru publicitate, cu o cameră

„Tenisul e sportul perfect, pentru publicitate, cu o cameră. Ai doi jucători, ai tot terenul cu publictiate, mingea şi racheta. Şi asta câteva sute de ore în săptămâna aia, care se duc în 200 de ţări. Un turneu ca cel de la Madrid are în publicitate undeva la 650 de milioane de dolari pe an. Sunt 5-6 ore pe zi. Cât face publicitata? Cum vinzi, cât vinzi şi celelalte sunt treburi diferite.

În 2002 Nadal avea 15 ani, m-a rugat Santana să îi dau wildcard şi eram vândut cu 2 săptămâni înainte. Era cea mai logică din lume să mut turneul de la Stuttgart la Madrid. Spania a avut cei mai mulţi campioni de Grand Slem. Spaniolii sunt un popor enorm, care e foarte bun.”, a adăugat marea legendă a tenisului.

Pe lângă Madrid Open, omul de afaceri mai deținea în anul 2009 alte două turnee – BCR Open de la București și un alt turneu în Dubai, pe lângă un altul din Austria pe care l-a vândut anul trecut.

Pe atunci, din alte lucruri se făceau profitul. De obicei, 75% din încasările unui turneu vin din vânzarea lojelor și restul din vânzarea celorlalte locuri, care trebuie să fie accesibile pentru țoață lumea.

„La Madrid Open, deocamdată, exclusivitatea e destul de ieftină; dau șase locuri în medie cu 40.000 de euro, ceea ce e mai ieftin decât la Roland Garros sau Wimbledon, mai ales că aici locurile includ și un pachet VIP care oferă masa, băutură, saloane relaxare și altele”, a declarat Ţiriac pentru Ziarul Financiar, în 2009.

Ion Ţiriac: Am atâtea de făcut încât nici nu mai ştiu cine sunt când mă uit în oglindă

„Eu în fiecare dimineaţă când mă trezesc, zău dacă ştiu cine sunt. Am atâtea în mână şi atâtea de făcut în fiecare zi că nu ştiu cine sunt. În paşaportul meu scrie de fapt Ioan nu Ion, pentru că pe tatăl meu aşa îl chema şi mi-a spus şi mie aşa. Am încercat la un moment dat să schimb numele pe Ion, dar trebuia să fac atâtea hârţoage încât am renunţat. Sunt născut în 1939, 9 mai, la Braşov.”, a sps Ion Ţiriac.

Citeşte şi: Ion Ţiriac, noi declaraţii-bombă despre VACCINUL RUSESC. Premoniţie SUMBRĂ a miliardarului de 81 DE ANI