Ion Țiriac se apucă de construit pe platforma Lemexim din Brașov, după ce a lăsat terenul pârloagă timp de două decenii

Ion Țiriac intenționează să pună în folosință fosta platformă Lemexim, după ce a lăsat terenul de izbeliște timp de 20 de ani.

29 mart. 2023, 14:44
Ion Țiriac se apucă de construit pe platforma Lemexim din Brașov, după ce a lăsat terenul pârloagă timp de două decenii
Ion Țiriac se apucă de construit pe platforma Lemexim

Ion Țiriac a ajuns în fața Comisiei Tehnice Amenajare a Teritoriului și Urbanism cu documentația de arhitectură a studiului de însorire aferent proiectului „Construire ansamblu de clădiri, funcțiuni comerciale, prestări servicii, locuire colectivă, dotări complementare, anexe tehnice, parcaje, amenajări interioare, organizare de șantier, realizare accese, etapizat”.

Citește și: Marea iubire a lui Ion Țiriac face furori la cei 53 de ani ai săi. Cum arată cea care i-a furat inima miliardarului român

Omul de afaceri dă de înțelesc că vrea să se apuce de construit pe fosta platformă Lemexim. Ansamblul rezidențial se va numi CIVIS. În 2007, Ion Țiriac a vrut, prin intermediul Masterange, și platorma Tractorul, dar a pierdut la licitație în fața celor de la Flavus Invest, care ulterior au vândut platforma către Immochan.

Aceștia au construit Coresi, în care s-au investit 350 de milioane de euro, unul dintre cele mai moderne cartiere din țară.

Ion Țiriac a cumpărat, alături de spaniolii de la Riofisa, activele fabricii Lemexim a omului Ioan Neculaie.

În 2007, Ţiriac Holding, prin Masterange Imobiliare, şi compania spaniolă Riofisa anunţau că vor demara construcţia unui proiect imobiliar la Braşov pe suprafaţa de teren pe care s- a aflat compania Lemexim, cumpărată pentru 8,1 milioane de euro. Valoarea anunţată a proiectului, care urma să se numească Leisure and Shopping Center, era de 150 de milioane de euro, iar finanţarea urma să fie asigurată de către cei doi parteneri în cote egale.

Citește și: Ce despăgubiri va primi un român cu mașina asigurată la Allianz-Țiriac, după avalanșa de la Cabana Capra

Proiectul viza construcţia unui mall şi a unui imobil de apartamente şi birouri. Mall-ul urma să aibă două etaje şi o suprafaţă comercială totală de 47.000 de metri pătraţi, în timp ce clădirea de locuinţe şi birouri trebuia să se ridice pe 11 niveluri, suprafaţa destinată apartamentelor fiind de aproximativ 25.000 de metri pătraţi.