Ionel Dancă, anunţ despre COVID: E un virus destul de perfid, ucigaş şi destul de imprevizibil

Şeful Cancelariei Prim-Ministrului, a făcut declaraţii despre modul în care Guvernul a gestionat criza sanitară generată de noul coronavirus.

RomaniaTV.net
03 dec. 2020, 14:36
Ionel Dancă, anunţ despre COVID: E un virus destul de perfid, ucigaş şi destul de imprevizibil

Ionel Dancă susţine că anul 2020 a fost cel mai greu an din viaţa sa având în vedere contextul crizei sanitare generată de pandemia de coronaviruis.

„A fost un an foarte greu, spuneam într-o postare, probabil a fost cel mai greu an din viaţa mea, având în vedere experienţa persoanlă, pentru că a fost un volum de muncă uriaş, iar aşteptările oamenilor au fost foarte mari, ne-am angajat în această guvernare. Am avut parte de o guvernare dezastruoasă a PSD şi noi am încercat să redăm oamenilor speranţa, că poate exista o guvernare cinstită.

Peste acecst obiectiv a vneit criza, pandemia, care ne-a forţat zi şi noapte să gândim soluţii, în toate doemniile. Când a ânceput nebunia cu pandemia nicio ţară nu ştia cu cine ne luptă. E un virus destul de perfid, ucigaş şi destul de imprevizibl. Eram în război cu un inamic nevăzut, pe care nu ştiai cum să âl combaţi. Era ca la război, efectiv.

În cazul României, dotarea din sistemul sanitar era dezastruoasă. Aveam stocuri sanitare zero. Eram faorte vulnerabil în faţa unei evoluţii explozive ale coronaviruslui. Având în vedere vulerabilitatea României, am aplicat o strategie-şoc şi printre cele mai severe la nivel european. Practic am închis ţara. Evoluţia nu putea fi controlată altfel.”, a spus Ionel Dancă.

Joaca politcă are limita ei. Nu te poţi juca cu vieţile oamenilor

„Am reuşit să controlăm epidemia până la apariţia noului val, în pofida tuturor opreliştelor, blocajelor şi chiar a sabotajelor făcute de cei din PSD şi de adversarii noştrii pe care nu i-am înţeles. Joaca această politică are şi ea limita ei. Nu te poţi juca atunci când sănătatea oamenilor e pusă în pericol.

Am reuşit să controlo epidemia, acum ne-am stabilizat şi acum sunt în evoluţii în scădere, având în vedere noile măsuri implementate de autorităţi. A fost un ritm aş spune eroic cu care ne-am dedicat acestei lupte. Am fost în linia întâi alături de eroii noştri care au luptrat cu virusul COVID-19.”, a mai spus șeful Cancelariei Prim-Ministrului.

Citeşte şi: Discursul lui Klaus Iohannis, în care face campanie electorală în plenul CSM, i-a scos din minţi pe magistraţi: Nu mai aduceţi dezbinare!