Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt USR-PLUS: „USR-PLUS nu vine să ajute PNL la guvernare, vine să guverneze”

Purtătorul de cuvânt al USR-PLUS a vorbit în premieră ministerele pe care le vrea USR-PLUS în viitorul Guvern şi a dat asigurări că Alianţa are oameni competenţi, potriviţi pe mai multe domenii, dar spune că discuţiile cu partenerii de guvernare şi cu preşedintele vor începe doar la sfârşitul săptămânii.

08 dec. 2020, 14:59
Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt USR-PLUS: „USR-PLUS nu vine să ajute PNL la guvernare, vine să guverneze”

Ionuţ Moşteanu a declarat că alianţa USR-PLUS se află momentan în faza discuţiilor interne pentru a desemna persoanele care vor fi propuse pentru diferite posturi în viitorul guvern şi că speră într-un parteneriat corect cu PNL şi UDMR.

„E încă o discuție în curs în partid, în USR PLUS. Avem discuțiile noastre interne și urmează ca la finalul săptămânii să începem și discuțiile cu președintele și cu celelalte partide. Așteptăm cifrele finale. Discuția nu o să fie despre cum se împarte cașcavalul, ci despre unde punem cei mai buni oameni pe care-i are unul dintre cele trei partide care participă la guvernare. Avem câțiva oameni buni, avem câteva opțiuni, dar e prea devreme acum să spun că vrem asta, una sau alta.

Vrem să fie o discuție și un parteneriat corect. USR PLUS nu vine să ajute PNL la guvernare, USR PLUS vine să guverneze cu PNL și UDMR. Vom fi 3 parteneri care trebuie să fim tratați corect și echilibrat în viitoarea coaliție de guvernare. Mai mult nu pot să vă spun, pentru că nu am decis, e prea devreme”, a spus Moşteanu într-un interviu pentru DCNews.

Ionuţ Moşteanu spune că USR-PLUS îşi doreşte ministere cu impact pe termen scurt

„Sunt diverse scenarii. Din nou, sunt unele ministere cu o importanță majoră în desfășurarea actului de guvernare și unele cu importanță un pic mai mică. Nu că nu ar fi importante turismul și cultura pentru români, însă nu poți influența dramatic și pe termen scurt bunul mers al țării, pentru că intrăm într-un alt complicat.

Va veni un an în care pandemia nu pleacă nicăieri, nu pleacă brusc nicăieri, va fi un an în care resursele bugetare vor fi limitate și va trebui să ne concentrăm foarte mult pe partea de finanțe, de economie și aici va fi discuție pe partea de fonduri europene bineînțeles, că acolo trebuie o reformă rapidă și vom veni zilele viitoare chiar cu câteva propuneri de reorganizare a modului în care funcționează ministerul și legătura între ministerul fondului și celelalte ministere.

Ori asta trebuie să fie prioritățile, discuțiile și vom pune acolo cei mai buni oameni pe care-i avem, vă asigur de asta!”, a mai spus Moșteanu.

Citeşte şi: Rareş Bogdan: „Coaliţia este clară: PNL, USR şi UDMR. PMP nu intră în parlament”. Ce ministere vrea PNL