Ionuț Negoiță a fost achitat în dosarul legat de insolvența clubului Dinamo

Judecătorii de la Curtea de Apel București au luat o decizie în privița lui Ionuț Negoiță.

20 apr. 2022, 14:20
Ionuț Negoiță a fost achitat în dosarul legat de insolvența clubului Dinamo

Ionuț Negoiță a fost achitat în dosarul în care fusese trimis în judecată pentru complicitate la bancrută frauduloasă în dosarul legat de insolvența clubului Dinamo.

Decizia în dosarul lui Ionuț Negoiță luată de Curtea de Apel București nu e definitivă și poate fi atacată cu apel.

La Curtea de Apel București miercuri a avut loc ultimul termen în procesul în care Ionuț Negoiță a fost implicat. Toți cei inculpați în cadrul procesului au fost achitați.

„În baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.b teza I C.p.p. achită inculpatul Gheorghiţă Cristian Valentin, (date), sub aspectul infracţiunii de bancrută frauduloasă, prevăzute de art. 241 alin. 1 lit. a C.p.. În baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.b teza I C.p.p. achită inculpatul Negoiţă Ionuţ, (date), sub aspectul complicităţii la infracţiunea de bancrută frauduloasă, prevăzute de art. 48 C.p. rap. la art. 241 alin. 1 lit. a C.p”, se arată în motivarea instianței, potrivit Libertatea.

Procesul lui Ionuț Negoiță a fost deschis în 2017, conform datei înregistrării și amânat de peste 20 de ori până acum.

Ionuț Negoiţă a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în 2017. Ionuț Negoiță a fost acuzat că a votat planul de reorganizare prin care ar fi fost fraudat bugetul de stat.  Parte civilă a fost Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Juridică, în timp ce procurorii au încercat să dovedească faptul că active ale societății cu o valoare netă de aproape 17 milioane lei au fost ascunse sau omise în scopul mai sus menționat.

Citește și Robert Negoiţă: „Este nevoie să ducem locuinţele în zonele de margine pentru a reduce presiunea pe centrul oraşului”

Citește și Cristi Borcea, tun financiar de zeci de milioane de euro! Afacerea-bombă pusă la cale de fostul boss al lui Dinamo