Ipoteză şocantă a unor experţi de la Pentagon: Vladimir Putin are autism

Mai mulţi experţi de la Pentagon au ajuns la la concluzia că Vladimir Putin are autism. Potrivit acestora, "ţarul" rus suferă de sindromul Asperger, "o tulburare de tip autist care îi afectează toate deciziile".

05 feb. 2015, 11:51
Ipoteză şocantă a unor experţi de la Pentagon: Vladimir Putin are autism

Experţii de la Pentagon au ajuns la la concluzia că Vladimir Putin suferă de autism.

„Evoluţia neurologică a lui Putin a fost întreruptă în copilărie”, susţine Brenda Connors, expert la un Colegiu al marinei din Newport. Analiza mişcărilor sale dezvăluie că „preşedintele rus are o anormalitate neurologică”, arată ea într-un studiu despre comportamentul liderului rus.

Studiul avansează chiar ipoteza potrivit căreia „la începutul vieţii, poate chiar în uter, Putin a suferit un accident emisferic”. Mai precis, preşedintele rus ar fi putut suferi pe atunci un atac cerebral. Cu atât mai mult cu cât mama lui, care avea o sănătate precară, l-a născut la 41 de ani.

Potrivit specialiştilor, „principala formă de compensare a bolii, în cazul lui Vladimir Putin, este controlul extrem”. Lucru care „se reflectă în stilul său de a lua decizii şi în modul de guvernare”.

Cercetătorii nu îşi pot dovedi însă teoria, afirmă raportul, pentru că nu pot efectua o scanare a creierului preşedintelui rus. Ei se bazează doar pe analiza tiparului mişcărilor, care înseamnă studierea mişcărilor unui individ pentru a obţine indicii despre cum ia deciziile persoana respectivă sau despre cum reacţionează în diverse situaţii.