IPP solicită Parchetului ICCJ să ia act de votul la două mâini al mai multor deputaţi

IPP a solicitat, luni, Parchetului ICCJ să ia act de votul la două mâini comis, potrivit unor înregistrări video, de mai muţi deputaţi.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 15:16
IPP solicită Parchetului ICCJ să ia act de votul la două mâini al mai multor deputaţi

Institutul pentru Politici Publice a solicitat Parchetului ICCJ să ia act de faptele deputaţilor ale căror cartele erau folosite la voturile din plen şi să dispună măsurile care se impun, potrivit unui comunicat al IPP. IPP aduce în discuţie înregistrări dufuzate de presă în care deputaţii Ciprian-Florin Luca (PSD), Vasile Berci (PNL), Dănuţ Liga (PDL), Marius Dugulescu (PDL), Valentin Rusu (PDL), Ioan Stan (PSD), Gheorghe Ana (PSD) şi Ion Dumitru (PSD) erau surprinşi în timp ce votau şi în locul altor colegi.

IPP notează că patru înregistrări video au arătat că membri ai Camerei Deputaţilor au votat proiecte de lege, în diferite şedinţe de plen, folosind atât cartelele proprii cât şi pe cele ale unor colegi. Institutul menţionează că publicarea acestor înregistrări a rămas fără niciun ecou, „conducerea Camerei Deputaţilor ignorând această realitate”.

Adresând câte o sesizare pentru fiecare situaţie prezentată în presă, Institutul pentru Politici Publice (IPP) a cerut în mod public conducerii Camerei Deputaţilor să îi sancţioneze pe cei implicaţi în activitatea de fraudare a voturilor din plen, dar Camera nu are curajul să ia o decizie. În cea mai recentă comunicare adresată de IPP Conducerii Camerei, Institutul atrage atenţia asupra consecinţelor atitudinii actualilor membri ai Biroului Permanent asupra credibilităţii instituţiei Parlamentului„, se arată în comunicat.

IPP spune că a sesizat Parchetul ICCJ în contextul în care, în continuare, Camera Deputaţilor nu îşi asumă această situaţie.