IPS Teodosie a apărut într-un clip de prezentare a unui local pentru parastase. Arhiepiscopia Tomisului: "A binecuvântat acest spaţiu"

Publicat: Joi, 24 Septembrie 2020 10:17 // Actualizat: Joi, 24 Septembrie 2020 10:17 // Sursa: romaniatv.net

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a stârnit controverse, după ce a apărut într-un clip de prezentare a unui local de parastase. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului spun că nu poate fi vorba despre o reclamă deoarece înaltul prelat a binecuvântat spaţiul care a fost pus gratuit la dispoziţie Bisericii.

Foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului

De asemenea, deţinătorul spaţiului oferă la cerere servicii de catering, motiv pentru care în clip face referire la "clienţi" şi la "preţuri".

"Aşa cum şi IPS Teodosie spune în videoclipul respectiv, este vorba de un spaţiu CONSACRAT EXCLUSIV slujirii parastaselor pe care credincioşii le solicită Bisericii. Acest spaţiu a fost pus gratuit la dispoziţia Bisericii, de către domnul Bogdan Dumitru, un apropiat al Bisericii şi teolog, ca fiind o anexă de tip trapeză a parohiei „Sf. Mc Haralambie“ din apropiere.

IPS Teodosie a binecuvântat acest spaţiu ca intrând în folosinţa parohiei respective, aşa cum unele parohii au centre sociale care au şi spaţii pentru parastase. Prin urmare nu poate fi vorba de un contract comercial de folosinţă sau de închiriere al spaţiului respectiv, nici de o reclamă comercială la un spaţiu al Bisericii", au precizat reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului, conform News.ro.

În clip, Bogdan Dumitru, deţinătorul localului, face referire la "clienţi" şi la "preţuri". E vorba doar de serviciul de tip catering care este oferit suplimentar, la cerere, celor care folosesc localul respectiv, precizează Arhiepiscopia Tomisului.

"IPS Teodosie nu are cum să facă reclamă comercială unui spaţiu al Bisericii", spun aceştia. 

ÎPS Teodosie a oficiat o slujbă la care au participat câteva sute de oameni, fără mască şi fără distanţare

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, apare în prezentarea localului de parastase din Constanţa. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, preotul Eugen Tănăsescu, a precizat că nu poate fi vorba despre o reclamă pe motiv că spaţiul a fost cedat gratuit către Biserică de proprietarul localului.

"Nu putem vorbi de reclamă, nu vorbim de un loc comun, ci de un loc unde se vor săvărşi doar slujbele bisericeşti. Înalt Prea Sfinţitul a fost acolo, a binecuvântat salonul respectiv şi apoi a spus un cuvânt pentru cei care urmăresc materialul respectiv. Dar nu este o reclamă în sensul că nu are un contract de publicitate. Patronul respectiv respectiv a pus localul respectiv la dispoziţie pentru cei care doresc să facă parastase. Sunt situaţii în care omul nu are posibilitatea să facă parastasul acasă sau la un restaurant. Are un spaţiu pus la dispoziţie exclusiv pentru acest lucru", a afirmat preotul Eugen Tănăsescu.

Au apărut documentele care atestă faptul că ÎPS Teodosie nu a colaborat cu Securitatea

Potrivit sursei citate, proprietarul spune în clip că vine în întâmpinarea clienţilor cu un segment nou, putând face la cerere colivă, capete, colaci şi că oferă servicii de calitate la preţuri competitive.

"Sunt diverse restaurante unde se fac şi pomeni şi alte evenimente. Aceasta este consacrată exclusiv pentru pomeni. Este mare lucru să ai unde să faci pomana în tihnă", a precizat în clip Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a mai precizat că salonul poate fi considerat o anexă a unei parohii.

Arhiepiscopia Tomisului anunţă clasarea unei plângeri penale pe numele IPS Teodosie pentru împărtăşanie cu aceeaşi linguriţă

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Arhiepiscopia Tomisului clip ÎPS Teodosie local parastase reclamă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H