ÎPS Teodosie s-a răzgândit privind vaccinul anti-COVID. „Umblăm cu cunoștințe solide”

ÎPS Teodosie şi-a schimbat părerea despre vaccinul împotriva noului coronavirus. Arhiepiscopul Tomisului face acum îndemnuri la vaccinare, explicând că nu fusese suficient de informat de autorităţi pe această temă.

12 ian. 2021, 08:27
ÎPS Teodosie s-a răzgândit privind vaccinul anti-COVID. „Umblăm cu cunoștințe solide”

ÎPS Teodosie s-a răzgândit privind vaccinul anti-COVID, după ce anterior spusese că serul este neverificat. Înaltul prelat şi-a schimbat radical punctul de vedere.

„Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive. Am dobândit niște cunoștințe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Și nu am fost informați, maine voi fi mai informat și vă voi spune”, a declarat arhiepiscopul Tomisului, la Digi24.

Citeşte şi: ÎPS Teodosie dinamitează campania de vaccinare anti-COVID. „Sunt foarte şchioape măsurile. Nu-i putem cumpăra pe români”

ÎPS Teodosie s-a răzgândit privind vaccinul anti-COVID. „M-am documentat”

Întrebat dacă şi-a schimbat părerea despre vaccinul împotriva noului coronavirus, ÎPS Teodosie a spus că nu-şi dă cu părerea, ci are încredere în probele ştiinţifice.

„M-am documentat. Nu umblăm cu păreri, umblăm cu cunoștințe solide, știintifice”, a afirmat înaltul prelat, conform sursei citate.

Citeşte şi: IPS Teodosie anunţă dacă preoţii se vor vaccina anti-COVID. „Nu oblig pe nimeni. Mulţi specialişti din Medicină sunt reţinuţi”

Arhiepiscopul Tomisului este vizat de o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pentru faptul că a contestat măsurile impuse de autorităţi în toată perioada pandemiei.

Plângerea penală a fost depusă la Poliția Județeană Constanța și a fost trimisă joi Parchetului Curții de Apel. Arhiepiscopia Tomisului a considerat că plângerea penală este neîntemeiată, iar unul dintre motivele invocate este că ÎPS Teodosie nu poartă răspunderea purtării măștii de către participanții la slujbe sau a păstrării distanței fizice.

Citeşte şi: Plângere penală pe numele ÎPS Teodosie pentru aglomeraţia creată la Boboteză. Reacţia Arhiepiscopiei

Ministerul Sănătății anunță duminică, într-o postare pe Facebook, că Biserica Ortodoxă Română va sprijini campania de vaccinare și va difuza materiale informative în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

„Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.””- a scris Ministerul Sănătății, duminică seara, pe pagina oficială de Facebook.

Citeşte şi: Broşura despre vaccinare care va fi distribuită în biserici de preoţi. Ce informaţii conţine