Irina Loghin, foc şi pară după ce a fost dată afară de pe scenă: „Cucoana aia era pusă pe rele. Voia să mă bage ultima”

Invitată la spectacolul aniversar „Ion Macovei – 50 ani de cântec”, la Sala Unirii-Cinema Victoria din Iași, Irina Loghin s-a trezit dată afară de pe scenă de către prezentatoarea show-ului. Umilinţa mare pentru artista de 84 de ani nu avea cum să nu rămână netaxată.

06 nov. 2023, 12:42
Irina Loghin, foc şi pară după ce a fost dată afară de pe scenă: „Cucoana aia era pusă pe rele. Voia să mă bage ultima”

Interpreta de muzică populară, Irina Loghin, a părăsit scena în lacrimi, după un concert la Iași. Artista a fost întreruptă în repetate rânduri de către prezentatoare.

Irina Loghin reacționează după scandalul iscat la spectacolul de la Iași, acolo unde a fost dată afară de pe scenă Artista susține că o ”cucoană” a intrat peste ea s-o dea afară de pe scenă iar sala a huiduit-o. Totodată, Irina Loghin povestește și ce s-a întâmplat în culise.

Revoltă totală după spectacolul aniversar Ion Macovei – 50 ani de cântec, unde cap de afiș au fost Irina Loghin și Sofia Vicoveanca. Pe momentul interpretării Irinei Loghin, aplauzele primite au fost întrerupte de prezentatoarea evenimentului, Doina Baciu, în încercarea de a elibera scena, motivând că mai sunt și alți tineri interpreți care trebuie să cânte iar sala se închide la ora 22. Mâhnită, Irina Loghin s-a retras de pe scenă gesticulând din mână. Artista a povestit ce s-a întâmplat.

„Eu nu vreau să ia amploare acest conflict. Ce pot să zic? Lumea este așa cum este! Eu nu am nicio vină. Eu m-am dus acolo să fac un program, a fost public plătitor, iar biletul a costat destul de mult. A intrat, la un moment dat, o cucoană peste mine, nu știu cine era. Toată sala a huiduit-o, să mă dea afară. Mă întâlnesc rar cu asemenea conflicte. Eu cântam și ea a venit și m-a dat, pur și simplu, afară din scenă. Am înțeles că e de la Radio. Eu știam că prezenta o tânără programul, dar nu a mai fost fata aia drăguță.

A intrat ea peste mine, ea voia să lanseze niște tineri acolo. Dar, acolo nu era festival pentru tineri! Lumea plătise să mă vadă pe mine și pe Sofia Vicoveanca! Aveam în contract scris să cânt 50 de minute, chiar o oră. Ea a intrat după 30 de minute și m-a scos afară. Publicul a huiduit! Până am ajuns la cabină publicul tot striga: Irina, Irina! Am spus publicului că organizarea e proastă și că voi reveni!

Irina Loghin, alungată de pe scenă în timpul spectacolului. Doamna muzicii populare i-ar fi jignit pe ceilalți artiști, fiind deschis și un proces: „Până voi ieși la pensie voi fi bogată”

Această persoană nu cunoaște, cred, valoarea unui spectacol, nu pot spun de unde a apărut. Celui care a organizat, Ion Macovei, îl știu de mult, i-am spus că vreau să cânt o oră. Faptul că am intrat atunci și ei nu au prezentat tinerii înainte, nu e vina mea. Eu nu am o problemă cu tinerii, sunt talentați. Nu era momentul lor acolo, publicul a plătit să cânte Irina Loghin! De ce mă dă pe mine ea în judecată, că m-a dat afară de pe scenă?! Macovei a greșit pentru că el m-a invitat!

Clauzele mele din contract sunt să cânt 50 de minute, o oră, altfel nu mulțumești publicul, trebuie să justifici banii! Să mă dea în judecată pentru ce? Eu nu am jignit pe nimeni. Eu am fost jignită că m-a dat afară din scenă! Doamna aceea mi-a zis: «Așa sunt ăștia consacrați, nu-i lasă și pe cei mici să se lanseze! Așa a zis pe scenă, asta m-a deranjat!

Eu eram lângă ea! Era pusă pe rele. Înainte să intre ea pe scenă, l-a trimis pe Macovei si mi-a adus un buchet de flori. Macovei mi-a spus: Vă rog să părăsiți scena că la 22 ne dă afară! Aveau de promovat tinerii ăștia! Dar, publicul nu era interesat de ei, ci de capetele de afiș! Cum să jignesc eu tineretul? Nici nu știu cine sunt! Habar nu aveam.

Când am ajuns și am văzut câți sunt, eu i-am spus: domnul Macovei, vezi că eu intru după o oră. Voia să mă bage ultima! Mai cântam și eu vreo două piese. Am intrat după o oră și un sfert! Sofica a cântat prima! Cred că vreo 20-25 minute.”, a mărturisit Irina Loghin, pentru Click.

Ulterior, Irina Loghin a revenit și cu o postare pe contul ei de socializare. Într-un ton mai elegant, artista a precizat că nu e supărată pe Doina Baciu pentru cele întâmplate, ba chiar îi mulțumește pentru implicare și organizare.

Scandal uriaș în lumea muzicii populare. Irina Loghin, prima reacție după ce a fost umilită și alungată de pe scenă: „Doamna Doina Baciu s-a simțit nevoită să încheie programul”

Contactată de Star Popular, prezentatoarea Doina Baciu și-a justificat gestul motivând că spectacolul nu era doar pentru Irina Loghin. Ba chiar susține că marea artistă i-ar fi jignit pe tinerii cântăreți.

”A fost spectacol dăruit Radio Iași, avem toate declarațiile, tot ce a jignit doamna Irina în culise. I-a jignit pe toți soliștii, sunt declarațiile lor. Sunt jigniri foarte grave la adresa soliștilor și a organizatorului, și toate alea… Deja am luat legătura cu avocatul vor fi acționați în judecată cei de la ziar. A fost un spectacol dăruit Radio Iași, nu a fost un spectacol pentru doamna Irina Loghin.

A fost să cânte, am dovezi că nu a dat nici măcar o factură, chitanță, banii sunt virați de organizator din luna martie, și sunt mai multe dovezi pe care acum le-am primit unde a fost cazată și ce a făcut. Chiar acum m-am despărțit de avocat, urmează un proces, probabil până voi ieși la pensie voi fi bogată!”, a declarat prezentatoarea evenimentului, Doina Baciu, pentru Star Popular.

Irina Loghin este supranumită „regina muzicii populare”. A fost, pe rând, solistă a ansamblurilor „Ciocârlia”, „Barbu Lăutaru” și „Ciprian Porumbescu”. Este discretă cu viața sa personală, deși este căsătorită de aproape 50 de ani