Irina Loghin îşi ia înapoi pensia specială. Câţi bani va primi lunar pentru cele două mandate în Parlamentul României

Irina Loghin se numără printre foştii parlamentari care îşi vor recupera pensia specială, după ce procesul s-a plimbat pe la mai multe instanţe. Asta după ce 67 de foşti parlamentari au câştigat la Tribunalul Bucureşti, într-un proces colectiv, recuperarea pensiilor speciale pierdute în urma adoptării, anul trecut, a unei legi în Parlament.

06 iul. 2022, 16:20
Irina Loghin îşi ia înapoi pensia specială. Câţi bani va primi lunar pentru cele două mandate în Parlamentul României
Irina Loghin

Irina Loghin îşi ia înapoi pensia specială. În timp ce unii dintre interpreții de muzică populară sunt dezamăgiți cu privire la pensia mică pe care o primesc după ani și ani de vechime, Irina Loghin e una dintre norocoase. Artista a fost deputat şi senator PRM, în perioada 2000-2008, iar recent sute de foşti deputaţi şi senatori au acţionat în instanţă Parlamentul pentru a-şi recâştiga pensiile. Anul trecut, plenul Parlamentului a abrogat pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor, însă, pe 5 mai 2022, Curtea Constituţională a decis că legea este neconstituţională. fectele hotărârii CCR se aplică de la data de 10 iunie, când a fost publicată motivarea în Monitorul Oficial.

Câți bani cere Irina Loghin ca să cânte o oră la nuntă. Tarifele au crescut la evenimentele din 2022

„Admite cererea în parte. Obligă pârâţii Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi Secretariatul General al Senatului să repună pe reclamanţi, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, în plată cu indemnizaţia pentru limita de vârstă, prevăzută de art. 49 din Legea nr. 96/2006, şi pârâţii Parlamentul României – Camera Deputaţilor şi Parlamentul României – Senatul să plătească reclamanţilor, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, această indemnizaţie, începând cu data de 10.06.2022. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu apel în 30 zile de la comunicare”, se arată în decizia tribunalului, luată săptămâna trecută.

Irina Loghin, dieta care o face să arate senzațional și la 83 de ani. Alimentele pe care nu le consumă sub nicio formă

Potrivit datelor oficiale din 2021, Irina Loghin primește lunar suma cuprinsă între 6.000 și 7.000 de lei, pensie pentru patru ani de mandat!