Irina Radu, şeful interimar al TVR: „Nu o să interzic nimic”

Irina Radu, director de programe al SRTV, a fost votată, miercuri, şef interimar al TVR de plenul Parlamentului. Aceasta a spus la audieri că nu va interzice ca vreo ştire să apară pe postul public de televiziune.

23 sept. 2015, 10:34
Irina Radu, şeful interimar al TVR: „Nu o să interzic nimic”

Irina Radu a fost întrebată, la audieri, de deputatul Radu Popa, membru al Grupului parlamentar Naţional Democrat, dacă la TVR se vor mai da ştiri despre plagiatul lui Gabriel Oprea.

Irina Radu a răspuns că ea personal nu va da interdicţii, nefiind în fişa postului ei. „Eu cred că, dacă colegii mei care produc emisiunile au conştiinţa cum trebuie, vor alege exact ce trebuie să apară la televizor. Eu pot să vă spun că n-o să interzic realizatorilor sau producătorilor de emisiuni să apară nimeni, pentru că nu este în fişa postului„, a spus noul preşedinte director general interimar.

Radu Popa a revenit cu o altă întrebare, legându-se de acuzaţiile lui Stelian Tănase la adresa liderului UNPR Gabriel Oprea. „Ce faceţi dacă vă sună seara nervos domnul Oprea şi vă spune să scoateţi ştirea de pe post?, a întrebat deputatul.

Irina Radu a răspuns evaziv: „Cel puţin până acum domnul Oprea sigur nu are telefonul meu, nu-l cunosc. Deci şansa să mă sune este minimă„.

Întrebările i-au fost puse Irinei Radu în contextul în care fostul preşedinte de la TVR Stelian Tănase a declarat că vicepremierul Gabriel Oprea i-a cerut să scoată de pe post un material despre plagiatul său.

Irina Radu, director de programe al SRTV, a fost votată, miercuri, şef interimar al TVR de plenul Parlamentului. Aceasta a fost validată de Comisiile de cultură ale Parlamentului pentru şefia interimară a TVR cu 21 voturi „pentru”, 6 abţineri şi un vot „împotrivă”, votul fiind secret. Ea a fost audiată la Comisiile de cultură ale celor două Camere ale Parlamentului pentru a prelua interimatul la şefia Televiziunii Publice, după ce membrii Consiliului de Administraţie şi preşedintele-director general Stelian Tănase au fost demişi, prin votul plenului reunit.

 Irina Radu este licențiată în Litere și a urmat mai multe cursuri de specializare: Managementul relațiilor cu clienții și cumpărătorii, Managementul Resurselor Umane, Management general, la Open University Business School; Jurnalism și Comunicare, la California State University; Jurnalism, la Fundația Britanică Thomson.

Potrivit site-ului tvr.ro, Irina Radu are o lungă experiență la TVR, fiind, pe rând, redactor-prezentator la TVR Iași, producător și prezentator al Jurnalului TVR, redactor-șef la Știri, realizator de emisiuni.

Din 2013, ocupă funcția de coordonator cu atribuții de director la Direcția Programe, la TVR.

În 2004, a devenit director al canalului TVR1. A mai fost director interimar al canalului TVR 2 pentru o scurtă perioadă, director Evenimente Speciale, redactor-șef al Redacției Copii-Tineret.

În 2000 și 2001, a fost producător general al Festivalului Cerbul de Aur, iar în 2003, 2004 și 2005 a fost directorul festivalului.

În intervalul 1998-2002, a fost și membru în Consiliul de Administrație al Televiziunii Române.

A obținut premiul APTR pentru emisiunea „Culise”, în 2000, și pentru Festivalul Cerbul de Aur, în 2003. În 2001, a primit premiul World Vision pentru reportaj.