Irina Schrotter: Am rămas cu gura căscată. Cristian Sima părea om serios. Am pierdut mulţi bani

Creatoarea de modă, Irina Schrotter, una dintre persoanele publice care apare pe lista clienţilor păgubiţi de Cristian Sima, a declarat, joi seara, la România TV, că a "rămas cu gura căscată" când a auzit informaţiile legate de fostul şef al Bursei Sibiu. Schrotter a spus că a pierdut mulţi bani şi va depune plângere.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 16:29
Irina Schrotter: Am rămas cu gura căscată. Cristian Sima părea om serios. Am pierdut mulţi bani

„Tot ce a ieşit pe piaţă în ultimele ore m-a lăsat cu gura căscată. În primul rând mie personal mi s-a părut că Sima Cristian este o persoană foarte serioasă, un om inteligent, un om care ştie ce vorbeşte şi cu un grup de investitori care ni-l recomanda la fiecare mişcare. Am pierdut mulţi bani şi sunt bani viraţi în bancă, cu taxe plătite, cu totul în regulă. Palmaresul domnului Sima m-a făcut să am încredere. Noi astăzi am aflat că politicienii se implicau direct în conducerea mesei de capital din România. Nu am depus încă plângere, dar am vorbit azi cu avocaţii mei să vedem cum putem proceda. Vom face plângere„, a declarat Irina Schrotter la România TV.

Creatoarea de modă a mai spus că Sima i-a spus cum că asupra lui se exercitau presiuni. „Ştiam că era într-o presiune extraordinară. El susţinea că se fac presiuni politice asupra lui”.

Joi dimineaţă, mai mulţi oameni păgubiţi de omul de afaceri au venit însoţiţi de avocaţii lor, însă de la compania WBS Holding nu au primit mai multe informaţii decât ştiau, şi anume că Cristian Sima este dispărut de mai bine de 10 zile din ţară.

Cristian Sima este singurul care poate gestiona conturile clienţilor, doar el având acces la banii acestora. Nici reprezentanţii companiei nu au reuşit să dea de şeful lor, nu ştiu nimic, spun ei, de soarta lui. Avocaţii celor păgubiţi spun că vor face plângere penală împotriva lui Cristian Sima în vederea recuperării banilor, în cazul în care nu o vor putea face pe cale amiabilă.

Este vorba de câteva milioane de euro, întrucât sunt clienţi care au investit câteva sute de mii de euro prin intermediul firmei lui Cristian Sima. Acesta din urmă le-a promis investitorilor că banii lor vor fi înmulţiţi pe pieţele internaţionale.

În prezent, toţi clienţii sunt panicaţi, îşi sună avocaţii pentru a găsi soluţii, însă nu găsesc bunăvoinţă din partea companiei, întrucât angajaţii nu ştiu cum să procedeze.

Chiar dacă până acum nu a fost depusă nici o plângere, cei de la poliţie s-au autosesizat în legătură cu dispariţia lui Cristian Sima. Poliţia a demarat cercetări în acest caz, iar omul de afaceri este căutat la nivel naţional.