ISIS a anunţat că a decapitat 11 creştini de Crăciun

Organizația teroristă Statul Islamic (ISIS) a anunțat că a decapitat 11 creștini de Crăciun, informează BBC.

RomaniaTV.net
27 dec. 2019, 11:48
ISIS a anunţat că a decapitat 11 creştini de Crăciun
Organizația teroristă Statul Islamic a publicat un videoclip despre care se spune că arată uciderea a 11 creștini din Nigeria. Statul Islamic a declarat că decapitările sunt parte a unei campanii pentru a „răzbuna” uciderea liderului ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, în luna octombrie.
 
Nu au fost date detalii despre victime. Se știe însă că erau de sex masculin. Statul Islamic susține că au fost „capturate în ultimele săptămâni” în statul Borno din nord-estul Nigeriei, informează BBC.
 
Videoclipul are o durată de 56 de secunde și a fost produs de o agenție de știri „IS Amaq”. A fost lansat pe 26 decembrie, iar analiștii consideră că data nu a fost aleasă deloc în mod întâmplător. Filmările au fost făcute într-o zonă în aer liber neidentificată până la această oră.
 
Unul dintre ostatici este împușcat mortal, în timp ce ceilalți 10 sunt împinși la pământ și decapitați.

Liderul și purtătorul de cuvânt al organizației Stat Islamic (Abu Bakr al-Baghdadi și Abul-Hasan Al-Muhajir) au fost uciși în Siria la sfârșitul lunii octombrie. Două luni mai târziu Statul Islamic a anunțat o campanie pentru a „răzbuna” moartea lor și, de atunci, a revendicat o serie de atacuri în diferite țări sub stindardul acelei campanii. 

Citește șiUn lider al grupării Jihadul Islamic, ucis într-o lovitură aeriană