ISJ Cluj cere amplasarea de camere video în sălile de clase, pe holurile şcolilor şi în curţi

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj cere şcolilor amplasarea de camere video în sălile de clase, pe holuri şi în curţi, pentru supravegherea elevilor, măsura fiind una de prevenire a problemelor.

RomaniaTV.net
26 feb. 2013, 11:25
ISJ Cluj cere amplasarea de camere video în sălile de clase, pe holurile şcolilor şi în curţi

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că va solicita şcolilor introducerea camerelor de supraveghere.

Voi solicita şcolilor generalizarea introducerii camerelor video de supraveghere în sălile de clasă, pe holuri, în curţi, măsura fiind una de prevenire a problemelor, pentru că ştim că multe prostioare se fac în pauze. Se pot evita, astfel, multe dintre problemele pe care le avem în şcoli. În clase, aceste camere video vor funcţiona doar pe perioada pauzelor, iar pe holuri şi în curţi tot timpul. Costurile de amplasare ale acestor camere video nu sunt mari şi pot fi suportate din bugetele şcolilor, dar dacă sunt şcoli care nu dispun de fonduri suficiente, vom finanţa achiziţionarea camerelor printr-un proiect al Consiliului Judeţean Cluj”, a spus Cuibus.

Potrivit acestuia, investiţia minimă pentru o şcoală mai mică în camere video şi cabluri se ridică la circa 10.000 de lei şi poate ajunge la 30.000 – 40.000 de lei în cazul şcolilor mari.

„Şcolile au calculatoare pentru stocarea imaginilor timp de două săptămâni, aşa că se vor achiziţiona doar camere video şi cabluri”, a precizat Cuibus.

El a afirmat că ar fi ideal ca toate camerele video să fie dotate cu sistem de infraroşii pentru supraveghere pe timp de noapte.

Valentin Cuibus a menţionat că proiectul de introducere a camerelor de supraveghere vizează, în prima etapă, şcolile din municipiul Cluj-Napoca, apoi cele din restul oraşelor şi municipiilor din judeţ, urmând să se decidă în ce măsură acesta ar putea fi extins şi la unităţile din învăţământ din mediul rural.

„În mediul rural este vorba despre un număr redus de copii, de un alt sistem de supraveghere. Vom vedea dacă aici este sau nu nevoie”, a spus el.

Citeşte şi Culmea învăţământului: Şcoli fără toalete, dar cu camere video în clase