ISMB: Elevul care l-a strâns de gât pe colegul lui avea deja nota scăzută la purtare

Elevul care l-a strâns de gât pe colegul lui are antecedente şi avea deja nota scăzută la purtare, întrucât a comis şi alte acte de violenţă asupra colegilor, în urma incidentului de joi urmând să primească o nouă sancţiune, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
08 iun. 2012, 11:20
ISMB: Elevul care l-a strâns de gât pe colegul lui avea deja nota scăzută la purtare

„Incidentul s-a petrecut în pauză. Victima s-a dus să bea apă, iar un coleg l-a strâns de gât în joacă. În preajmă erau 30 de copii care au văzut scena. Copilului agresat i s-a făcut rău şi a fost dus la cabinetul medical, după care un echipaj SMURD l-a transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă”, a spus Marian Banu.

Purtătorul de cuvânt al ISMB a precizat că sancţiunea pe care o va primi elevul agresor va fi una drastică şi presupune scăderea notei la purtare, el având deja pe primul semestru nota 8.

Părinţii elevului agresat pot depune plângere, a mai spus Marian Banu.

Mai mulţi părinţi ai elevilor de la Şcoala nr. 193 au reclamat faptul că în unitatea de învăţământ s-au petrecut de multe ori acte de agresiune, fiind vizaţi mai mulţi elevi.

Marian Banu a spus că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va face o analiză pentru a vedea dacă există mai multe astfel de cazuri în unitatea de învăţământ. Totodată, el a precizat că în clasă nu existau camere de supraveghere.

El a precizat că a discutat cu un reprezentant al Primăriei Sectorului 6 să fie montate camere de supraveghere în şcoală, iar monitorul să fie în biroul directorului.

Un elev în clasa a VI-a de la Şcoala numărul 193 din Drumul Taberei din Capitală a făcut atac de panică şi a leşinat, joi, după ce a fost strâns de gât de un coleg, fiind dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) pentru investigaţii medicale.

Elevul a fost transferat, câteva ore mai târziu, de la SUUB la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, acesta având un traumatism în regiunea cervicală.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că elevul rămâne internat până sâmbătă, pentru supraveghere medicală, starea acestuia fiind bună.

Peste 4.000 de cazuri de cazurilor de violenţă, consum de alcool, discriminare şi furturi au fost înregistrate din martie până în mai în şcolile din România, a anunţat, marţi, Ministerul Educaţiei.