CONFLICTUL din Fâşia Gaza. Israelul şi Hamas au ajuns la un acord pentru încetarea ostilităţilor

Israelul şi mişcarea islamistă Hamas au ajuns la un acord pentru încetarea ostilităţilor începând cu ora 21.00 (21.00, ora României), informează CNN.

RomaniaTV.net
21 nov. 2012, 19:02
CONFLICTUL din Fâşia Gaza. Israelul şi Hamas au ajuns la un acord pentru încetarea ostilităţilor

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă organizată la Cairo de secretarul de Stat american Hillary Clinton şi de ministrul egiptean de Externe, Mohamed Kamel Amr.

Potrivit site-ului Ynetnews, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a discutat cu preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, acceptând recomandarea acestuia de a da o şansă planului mediat de Egipt pentru suspendarea operaţiunilor în Fâşia Gaza.

Acordul de încetare a focului intervine în a opta zi a Operaţiunii israeliene „Pilon de Apărare”, care a constat în raiduri aeriene şi tiruri de artilerie vizând poziţii ale mişcării Hamas din Fâşia Gaza. Combatanţii Hamas au lansat aproximativ 1.000 de rachete spre teritoriul israelian.

Cel puţin 154 de palestinieni au fost ucişi în raidurile aeriene israeliene care au vizat Fâşia Gaza timp de opt zile, anunţă surse medicale palestiniene, în timp ce, în Israel, atacurile palestiniene cu rachete s-au soldat cu moartea a cinci persoane, relatează AFP.

Pentru prima dată în peste un an şi jumătate, în Israel a avut loc un atentat, soldat cu rănirea a 28 de persoane.