Italienii se pregătesc pentru alegerile parlamentare din 4 martie

Partidele şi coaliţiile politice rivale din Italia organizează sâmbătă mitinguri electorale în principalele oraşe ale ţării, în contextul intrării pe ultima sută de metri a campaniei pentru alegerile parlamentare din 4 martie.

24 feb. 2018, 08:40
Italienii se pregătesc pentru alegerile parlamentare din 4 martie

În centrul oraşului Milano (nord) sunt aşteptate în cursul după-amiezii aproximativ 50.000 de persoane la un miting condus de liderul partidului Liga Nordului, Matteo Salvini.

La rândul lor, formaţiunile de stânga şi Partidul Social-Democrat organizează la Roma un marş împotriva rasismului, acţiune la care sunt aşteptaţi circa 20.000 de participanţi.

În ultimele săptămâni, demonstraţiile au dus la ciocniri repetate între forţele de ordine şi militanţii antifascişti, mai multe persoane fiind arestate, potrivit Agerpres.

Campania electorală se va încheia în 2 martie. Aproximativ 51 de milioane de cetăţeni italieni cu drept de vot sunt chemaţi să-i aleagă la 4 martie pe membrii noului parlament de la Roma.

Sondajele de opinie plasează în frunte coaliţia formată din Forza Italia (partidul de dreapta al fostului premier Silvio Berlusconi) şi două formaţiuni de extremă-dreapta – Liga Nordului şi Fraţii Italiei.

Partidul Democrat, aflat la guvernare, ar urma să obţină între 26% şi 27% din sufragii, ceea ce l-ar plasa după partidul populist Mişcarea 5 Stele (M5S), creditat cu 28% din intenţiile de vot.