Iubirea te menţine sănătoasă. Vezi cum

Starea de singurătate şi neîmplinirea pe plan amoros îţi vor cauza o stare de stres emoţional şi psihic care, în timp, poate afecta starea generală de sănătate şi, în mod special, cea a sistemului cardio-vascular.

RomaniaTV.net
03 apr. 2012, 07:15
Iubirea te menţine sănătoasă. Vezi cum

Sistemul imunitar

Potrivit cercetătorilor, cuplurile care se angajează des în dispute şi contraargumente de natură pozitivă, beneficiază de sisteme imunitare mult mai bune decât în cazul cuplurilor negative, care se ceartă des şi fără sens. Astfel, cei care etalează un comportament negativ în timpul certurilor manifestă şi cele mai puternice declinuri ale sistemului imunitar, iar cei care îşi manifestă părerile diferite într-o formă mai
liniştită şi mai umană se află la polul opus.

Tonusul general

Nu, nu trebuie să renunţi la abonamentul de la sala de forţă, dar, potrivit studiilor de specialitate, cuplurile care exersează împreună o fac cu mai mult succes decât cei care transpiră singuri. Statisticile relevă faptul că, atât femeile, cât şi bărbaţii exersează cu până la 15 procente mai mult timp atunci când se antrenează alături de partenerul de viaţă. Fie că e vorba de bucuria de a-ţi petrece timpul alături de persoana iubită, fie că e vorba de ambiţia de a ţine pasul cu el/ea, cei doi se stimulează reciproc şi acest lucru nu poate fi privit decât ca un fapt pozitiv.

O viaţă mai lungă

În urma unui studiu realizat în 2004 de Centrul de Control al Bolilor din SUA, s-a descoperit că rata de mortalitate este semnificativ mai redusă în cadrul cuplurilor căsătorite decât în cazul celibatarilor.
Doctorii argumentează aceste rezultate pe baza factorului stres, mult mai scăzut în cazul relaţiilor sănătoase şi trainice decât în mod normal. Mai mult, atunci când se căsătoresc, oamenii au tendinţa de a renunţa la o parte din viciile şi riscurile tinereţii, ceea ce le asigură o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă.

VEZI AICI CONTINUAREA