Iulia Ionescu ţine ‘dietă digitală’. Prezentatoarea de la iLikeIt a dat tot din casă: „Chiar îi sfătuiesc pe oameni să facă asta”

Iulia Ionescu ţine 'dietă digitală'. Prezentatoarea de la iLikeIt a dezvăluit care sunt obiceiurile pe care le practică pentru a avea o viață sănătoasă din punct de vedere digital. A împărtăşit vine sfaturi utile pentru a rămâne conectați la realitate.

18 mai 2023, 19:00
Iulia Ionescu ţine ‘dietă digitală’. Prezentatoarea de la iLikeIt a dat tot din casă: „Chiar îi sfătuiesc pe oameni să facă asta”
Iulia Ionescu ţine 'dietă digitală'

Iulia Ionescu ţine ‘dietă digitală’. „Eu, de exemplu, încerc să fac diferența dintre timpul meu liber și timpul petrecut la serviciu. Din punctul meu de vedere, mai tot ce are legătură cu telefonul implică și serviciul.

Am câteva obiceiuri pe care le-am pus în practică tocmai pentru a avea o viață sănătoasă și din punct de vedere digital. Când ajung acasă nu mai stau pe telefon, acesta este pe silent sau chiar cu notificările oprite. Dacă este și soțul meu acasă, chiar nu mai am de ce să-mi fac griji în privința telefonului.

Dacă este vreo urgență, eu mai am un telefon în casă pe care pot fi contactată. Un alt aspect, nici măcar nu mai intru în dormitor cu telefonul, adică nu-l țin lângă pat, mi se pare un obicei foarte prost să stai cu telefonul lângă pat”, a declarat Iulia Ionescu.

Citeşte şi: Adevărul despre plecarea lui George Buhnici de la Pro TV. Câţi bani câştigă din YouTube

Iulia Ionescu ţine ‘dietă digitală’

Prezentatoarea a dezvăluit ce face în timpul liber pentru a se detaşa de rețele de socializare. Iulia Ionescu se asigură astfel că nu pierde conexiunea cu realitatea și recomandă „dieta digitală” tuturor celor care vor să trăiască în armonie cu tehnologia prezentă în viața noastră.

În general, în viața de zi cu zi, am notificările pornite pe o singură aplicație, altfel oricum sunt cu telefonul în mână mai tot timpul și dacă este ceva văd atunci acolo, dar e foarte important să nu primești notificări în permanență care să-ți distragă atenția de la task-urile pe care le ai în momentul respectiv.

Cum ar fi ca acum, în timp ce noi purtăm această discuție, eu să stau cu telefonul lângă mine și să fiu atentă la toate mesajele pe care le primesc? Chiar îi sfătuiesc pe oameni să învețe să facă diferența, că este ok să-ți oprești notificările, este ok să răspunzi mai târziu la mesaje, nu se întâmplă absolut nimic dacă întârzii cinci minute, zece minute, trei minute.

Aici intervine acel FOMO, Fear Of Missing Out, de care cred că trebuie să ne detașăm, ca să putem să trăim în armonie cu device-urile din viața noastră, cu tehnologia, în general. Și o altă chestie pe care o fac, în special în weekend-uri, eu mai am un telefon, un model ceva mai vechi, pe care nu am Instagram, nu am Facebook, nu am WhatsApp, nu am rețele sociale, și-l folosesc.

Pe acela îl am cu mine, e un alt număr de telefon și când, pur și simplu, vreau să mă rup de social media și de orice, sunt cu acel telefon în geantă și, la fel, dacă e vreo urgență pot răspunde la mesaje text sau la apeluri audio. Și e foarte bine, e foarte bine să facem din când în când o dietă digitală, să ne mai rupem de rețele sociale în mod special. Să nu pierdem conexiunea cu realitatea!”, a precizat prezentatoarea, potrivit Unica.ro.