Ivermectina nu are efecte în tratarea formelor uşoare de covid STUDIU

Cel mai recent studiu publicat în Jurnalele Academiei Americane de Medicină arată că Ivermectina nu are efecte în tratarea formelor ușoare de COVID-19. Cercetarea a fost făcută pe un eşantion de 400 de persoane.

30 mart. 2021, 10:15
Ivermectina nu are efecte în tratarea formelor uşoare de covid STUDIU
Ivermectina nu are efecte în tratarea formelor uşoare de covid STUDIU

Ivermectina, medicamentul despre care unii medici spune că are efecte minune împotriva coronavirusului, se pare că nu este atât de benefic în cazul pacienţilor cu forme uşoare de COVID.

Ivermectina nu are efecte în tratarea formelor uşoare de covid

Citeşte şi Medicul Adina Alberts: Ivermectina, medicamentul care pune capăt pandemiei EXCLUSIV

Potrivit unui studiu publicat în JAMA (Jurnalele Academiei Americane de Medicină), medicamentul minune împotriva coronavirusului nu este benefic bolnavilor care au făcut forme uşoare de covid.

Studiul a fost realizat la începutul lunii martie, pe un eșantion de 400 de pacienți adulți cu forme ușoare de boală și simptome. Aceştia au fost monitorizaţi în perioada 15 iulie – 30 noiembrie 2020.

Pacienților le-a fost administrată ivermectină timp de 5 zile.

„După a 5-a zi de administrare a tratamentului cu ivermectină nu s-a observat o modificare semnificativă a stării de sănătate a pacienților, comparativ cu cei care au primit placebo. Astfel, concluzia este că ivermectina nu are niciun efect asupra formelor ușoare de COVID-19”, se arată în studiul respectiv, potrivit medikatv.ro. 

Citeşte şi Mihai Budeanu, totul despre calvarul Covid-19 și tratamentul care l-a salvat de la moarte. Ce spune despre ivermectină

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că nu recomandă utilizarea medicamentului antiparazitar Ivermectină pentru prevenirea şi tratamentul infecţiei cu SARS-CoV-2, în afara studiilor clinice controlate, relatează AFP.

EMA „a concluzionat că datele disponibile nu susţin utilizarea acestui medicament pentru tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice”, a declarat agenţia cu sediul în Amsterdam într-un comunicat.

„Sunt necesare studii suplimentare pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea şi siguranţa produsului în prevenirea şi tratarea COVID-19. Eficacitatea Ivermectinei împotriva coronavirusului, prezentată uneori pe reţelele sociale ca un remediu „miraculos”, nu a fost dovedită ştiinţific, susţine EMA.

Utilizarea acestui medicament ca tratament împotriva COVID-19 nu este, de asemenea, autorizată în Uniunea Europeană, iar EMA nu a primit „nicio cerere pentru o astfel de utilizare”, a declarat autoritatea de reglementare europeană.

„Studiile de laborator au arătat că Ivermectina poate bloca replicarea SARS-CoV-2 (virusul care provoacă COVID-19), dar la concentraţii mult mai mari decât cele obţinute cu dozele autorizate în prezent”, a explicat EMA.