Jaf inedit în Iaşi. Un interlop a chemat victima la un pahar, în timp ce hoții au furat 40.000 de euro

Jaf inedit în Iaşi. Un interlop din Iași și complicii săi, din Roman, au fost reținuți de polițiști după ce au fost implicaţi în spargerea unei vile înaintea Crăciunului. Interlopul chemase victima la un pahar, în timp ce hoții furau 40.000 de euro şi alte lucruri de valoare.

06 ian. 2022, 14:04
Jaf inedit în Iaşi. Un interlop a chemat victima la un pahar, în timp ce hoții au furat 40.000 de euro
Jaf inedit în Iaşi

Jaf inedit în Iaşi. Un interlop din Iași a chemat proprietarul unei vile luxoase la un pahar, în timp ce complicii săi au fost trimiși să-i fure din casă bani și blănuri, bijuterii și parfumuri, în valoare totală de 40.000 de euro.

Citeşte şi: Dosarul dublei crime de la Iaşi ar putea lua o nouă întorsătură. O pereche de pantofi l-ar putea scăpa pe studentul marocan de acuzaţia de omor

Jaf inedit în Iaşi

În timp ce victima petrecea cu interlopul, cei doi hoți trimiși au trecut printr-o adevărată aventură. După ce au forțat cu o rangă poarta de acces, s-au speriat când au găsit ușa casei deschisă și au fugit.

S-au întors în scurt timp, după ce și-au dat seama că așa o lăsase victima, dar pentru a fi siguri au sunat la interfon, neştiind că există şi cameră video, care le-a filmat feţele.

Proprietarul și-a dat seama imediat că a fost o spargere la pont, iar după vizionarea imaginilor surprinse de camera video a interfonului, polițiștii i-au identificat pe hoți.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au efectuat 8 percheziţii domiciliare, în judeţele Iaşi şi Neamţ, într-un dosar penal de furt calificat. 3 persoane au fost reţinute.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperiţi şi ridicaţi, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 20.000 de lei şi 15.000 de euro. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism, în valoare de aproximativ 15.000 de euro şi a fost ridicată o armă neletală supusă autorizării.

În urma audierilor, trei bărbaţi au fost reţinuţi, doi din judeţul Neamţ şi unul din judeţul Iaşi, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi, potrivit Ziarul de Iași.