Jafuri de proporţii comise de o bandă de români, în Italia. Infractorii furau şi din cimitire

O bandă de români comite jafuri de proporţii în Italia. Infractorii fură orice le cădea la îndemână, şi de oriunde, magazine, baruri, şi chiar cimitire. Paguba este estimată la două milioane de euro, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
30 apr. 2014, 12:19
Jafuri de proporţii comise de o bandă de români, în Italia. Infractorii furau şi din cimitire

O vastă operaţiune a fost declanşată de poliţia din Padova, după ce hoţii au dat o lovitură de peste 100 de mii de euro, anul trecut, la o firmă dintr-o zonă industrială.

Poliţia i-a identificat pe cei 11 membri ai reţelei de hoţi, majoritatea români, dar şi un ucrainean şi un italian. În fruntea acestora, se afla o femeie, o româncă de 31 de ani.

Românii, nomazi, locuiau într-o tabără de la periferia oraşului Milano, dar dădeau lovituri în mai multe regiuni ale peninsulei. Vizate erau orice locaţii care puteau aduce bunuri de valorificat metale în special – baruri, şantiere, până şi cimitire. Hoţii furau de la grilaje metalice şi aparate de jocuri mecanice până la camioane şi combustibil.

Marfa furată era depozitată şi apoi vândută la negru, de complici italieni. Vehiculele furate care nu erau folosite la transport, erau dezmembrate şi trimise în România, Ucraina, Germania şi Franţa.