Jeff Bezos ar putea deveni primul trilionar din istorie. Averea patronul Amazon creşte într-un ritm uluitor

O mie de miliarde de dolari. Aceasta este suma ireală la care ar putea ajunge la averea lui Jeff Bezos în anul 2026, ceea ce l-ar face pe șeful Amazon primul trilionar din istorie, potrivit unui studiu realizat de Comparisun, o platformă americană de comparație, dedicată companiilor.

14 mai 2020, 13:53
Jeff Bezos ar putea deveni primul trilionar din istorie. Averea patronul Amazon creşte într-un ritm uluitor

Jeff Bezos este deja cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 143 miliarde de dolari (133 miliarde euro), conform Indicelui Bloomberg Billionaires. Totuşi, acesta și-ar putea vedea averea atingând pragul istoric de 1.000 de miliarde de dolari (927 miliarde de euro) când va atinge vârsta de 62 de ani. Condiţia de a ajunge la această sumă ireală este ca averea sa să crească la ritmul actual.

Pentru a ajunge la acest rezultat, Comparisun a calculat creșterea medie anuală a averii celor 25 cei mai bogați oameni din lume în ultimii cinci ani și a aplicat această rată pentru fiecare an care urmează. În cazul lui Jeff Bezos, directorul de la Amazon – care deţine 11% din acţiunile gigantului american de comerţ electronic – averea sa a crescut anual, în medie, cu 34%, în ultimii cinci ani. Această cifră ar putea fi chiar mai mare în acest an, pandemia de coronavirus crescând afluxul internaţional de comerţ electronic, astfel că averea lui Bezos a crescut deja cu 20% de la începutul anului (+ 25 miliarde dolari, mai mult decât PIB-ul Hondurasului).

Citeşte şi Averea fondatorului Amazon a crescut în plină pandemie de coronavirus. Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume

Cu 1.000 de miliarde de dolari, Bezos ar avea o avere mai mare decât PIB-ul cumulat a 179 de țări, reprezentând 3,4 miliarde de oameni, sau 43,7% din umanitate, scrie revista americană Esquire.

Dacă Bezos va deveni trilionar la 62 de ani, Mark Zuckerberg ar putea să-l deposedeze ulterior de titlul de cel mai tânăr trilionar din istorie. Potrivit Comparisun, cofondatorul și CEO-ul Facebook, acum cel de-al treilea cel mai bogat om din lume (78 de miliarde de dolari, sau 72 de miliarde de euro) ar putea ajunge la 1.000 de miliarde de dolari în 2036, la vârsta de 51 de ani ani.