JO 2012: România, eliminată în sferturi, din concursul feminin de spadă

Campioană mondială en-titre, naţionala feminină de spadă a României a fost învinsă de Coreea de Sud, cu scorul de 38-45.

RomaniaTV.net
04 aug. 2012, 09:17
JO 2012: România, eliminată în sferturi, din concursul feminin de spadă

Naţionala feminină de spadă a României, campioană mondială en-titre, a ratat şansa unei medalii la JO 2012, deşi era cotată cu şanse mari la prezenţa pe podium. Ana Maria Brânză, Anca Măroiu şi Simona Gherman au pierdut şase dintre cele nouă relee pe care le-au disputat contra spadasinelor din Coreea de Sud, astfel că s-au înclinat în final cu scorul de 38-45.

Cu excepţia Ancăi Măroiu, în al şaptelea releu şi a Simonei Gherman, la ultimul asalt, fetele noastre au fost dominate clar de asiatice, care au condus în câteva rânduri chiar la 12 tuşe diferenţă. Meciul a fost practic o copie la indigo a celui disputat de echipa masculină de sabie, tot contra sud-coreenilor, în finala de vineri. Dacă băieţii au câştigat totuşi argintul, fetele au ieşit sâmbătă din lupta pentru medalii.

Scrimerele noastre rămân astfel fără medalie la actualele Jocuri Olimpice.

România – Coreea de Sud 38-45

Prima a intrat pe planşă Ana Maria Brânză, care o are adversară pe Jung Hyo-Jung. Cele două nu s-au putut departaja, s-a punctat numai prin tuşe duble şi au încheiat 4-4.

În al doilea releu, România este reprezentată de Simona Gherman, care o întâlneşte pe Choi In-Jeong. Simona a pierdut repriza cu 2-6, iar scorul general este 10-6 pentru asiatice. Urmează confruntarea dintre Anca Măroiu şi Shin A-Lam. Anca a pierdut la limită, 3-4, iar coreencele se distanţează, scor 14-9.

Reintră pe planşă Ana Maria Brânză, care luptă cu Choi In-Jeong. Este al patrulea releu, din totalul de nouă. Ana a pierdut cu 3-6, iar coreencele s-au distanţat la 8 tuşe. Pentru noi trage acum Anca Măroiu, contra lui Jung Hyo-Jung. Din nou România a pierdut releul, iar coreencele sunt acum la 10 tuşe.

Începe al şaselea releu, Simona Gherman – Shin A-Lam şi din nou asiatica a învins. România nu a câştigat până acum niciun releu şi e condusă cu 18-30. Luptă acum pe planşă Anca Măroiu, cu Choi In-Jeong. România a câştigat primul releu în acest meci, 4-3, dar coreencele au un avans aproape insurmontabil, de 11 tuşe, conducând cu 33-22. A reintrat pe planşă Ana Maria Brânză, cu Shin A-Lam, asiatica a câştigat repriza cu 5-4, iar scorul este acum 38-26 pentru Coreea de Sud.

Simona Gherman dă ultimul asalt pentru România, dar misiunea ei este aproape imposibilă, având 12 tuşe de recuperat. Ca câştigat cu 12-7, însă România a fost eliminată din concurs.