JO 2012: Serena Williams este campioană olimpică. Americanca a spulberat-o pe Şarapova

6-0, 6-1 a fost scorul finalei feminine de la JO 2012, Serena Williams - Maria Şarapova. Americanca, este alături de Steffi Graf, singura jucătoare din istorie care s-a impus atât la Olimpiadă, cât şi în toate cele patru turnee de Grand Slam.

RomaniaTV.net
04 aug. 2012, 14:21
JO 2012: Serena Williams este campioană olimpică. Americanca a spulberat-o pe Şarapova

Turneul olimpic de la Londra a programat sâmbătă una dintre cele mai aşteptate finale, cea a concursului feminin de tenis. Au luptat pentru titlu două dintre cele mai titrate jucătoare ale momentului, câştigătoarele ultimelor două turnee de Mare Şlem, Serena Williams (învingătoare la Wimbledon 2012) şi Maria Şarapova (învingătoare la Roland Garros 2012).

Aflată la prima sa Olimpiadă, rusoaica nu i-a rezistat rivalei sale de peste Ocean şi în primele trei game-uri nu i-a luat Serenei decât două puncte. Astfel, s-a făcut foarte repede 3-0 pentru americancă, aceasta rămânând agresivă în continuare şi terminând primul set foarte uşor, cu 6-0, în doar 30 de minute. Meciul a avut aceeaşi desfăşurare şi în setul secund, americanca ajungând la nouă game-uri consecutive câştigate: scor 6-0, 3-0. A urmat singurul game câştigat de Şarapova, sportivă care a încheiat partida cu ochii în lacrimi, învinsă cu 0-6, 1-6.

Aceasta este cea de-a treia medalie olimpică de aur câştigată de Serena Williams, ea având în palmares şi două titluri la dublu, alături de sora sa Venus, la Sydney 2000 şi Beijing 2008. Titlul obţinut acum la Londra, o aşează pe Serena Williams alături de Steffi Graf în istoria tenisului, ele fiind singurele jucătoare care au reuşit să se impună în toate cele patru turnee de Grand Slam şi la Jocurile Olimpice.

Serena Williams s-a declarat încântată de câştigarea titlului olimpic la simplu feminin şi a precizat că acum poate să meargă la Disneyworld, potrivit Mediafax.

„Am câştigat totul. Acum pot să merg la Disneyworld. Eram deja mulţumită de cele două medalii de aur la dublu. Nu aş fi crezut niciodată că o să câştig una la simplu. Iar acum am tot. Dumnezeule, nu credeam că pot fi atât de fericită! Sunt în extaz. Când am câştigat turneul de la Wimbledon mă gândeam că nu poate fi nimic mai frumos. Dar vedeţi cât de fericită sunt acum. Am obţinut aurul. Uau! Am făcut un meci mare şi un turneu mare. Nu am jucat niciodată atât de bine pe acest teren”, a spus Williams, adăugând că nu se simte invincibilă.