Joe Biden a primit a doua doză de vaccin: „Sper să ajungă la oameni cât mai rapid”

Preşedintele ales al Statelor Unite Joe Biden a primit luni, în direct la televiziune, a doua doză de vaccin contra Covid-19 într-un spital din Delaware, potrivit AFP. Până în prezent, 25,4 milioane de doze au fost distribuite la nivel naţional, ceea ce ilustrează provocarea logistică a acestei operaţiuni.

11 ian. 2021, 23:16
Joe Biden a primit a doua doză de vaccin: „Sper să ajungă la oameni cât mai rapid”
Joe Biden a primit a doua doză de vaccin

Joe Biden a primit a doua doză de vaccin. „Prioritatea mea numărul unu este ca vaccinul să ajungă la oameni cât mai rapid posibil„, a declarat viitorul preşedinte democrat, care a fost injectat cu prima doză a vaccinului dezvoltat de Pfizer/ BioNTech pe 21 decembrie, scrie News.ro.

Mai mult de 374.000 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în Statele Unite şi Joe Biden a calificat drept „mascaradă” distribuirea vaccinurilor organizată de guvernul prezidat de Donald Trump.

Citeşte şi: Donald Trump nu participă la ceremonia de învestire a lui Joe Biden. „Nu voi asista”

Joe Biden a primit a doua doză de vaccin

Doar 8,9 milioane de americani au primit prima injecţie contra Covid-19, mult sub cei 20 de milioane iniţial vizaţi până la finalul lui 2020.

Joe Biden, care va detalia joi planul de accelerare a campaniei de vaccinare în SUA, este în favoarea unei distribuiri imediate a tuturor dozelor disponibile mai degrabă decât să reţină jumătate din doze pentru a doua injecţie.

Joe Biden a fost validat de Congres în funcţia de Preşedinte al SUA

Congresul american l-a validat pe Joe Biden în funcția de Președinte al SUA. Joe Biden a avut 306 electori valdați față de 232 pentru Donald Trump. Joe Biden va fi investit în funcție pe 20 ianuarie.

Citeşte şi: Joe Biden îl atacă pe Donald Trump. Cum îi numește pe cei care au participat la violențele din Washington

Joe Biden a fost validat de Congres, iar Trump a reacţionat imediat. Donald Trump a anunțat că va fi asigurat un „transfer de mandat pașnic” în 20 ianuarie către succesorul său, după ce Congresul SUA a confirmat victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Într-o declarație publicată imediat după decizia Congresului, Trump a spus că aceasta reprezintă „sfârșitul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială” a SUA, relatează CNN.


loading...