Joe Biden nu are planuri să meargă în Ucraina. Anunţul devastator pentru Volodimir Zelenski. „Nu este prevăzut”

Preşedintele american Joe Biden nu intenţionează să efectueze o vizită în următoarea perioadă în Ucraina, cu toate că omologul său ucrainean Volodimir Zelenski şi-ar dori acest lucru.

19 apr. 2022, 08:46
Joe Biden nu are planuri să meargă în Ucraina. Anunţul devastator pentru Volodimir Zelenski. „Nu este prevăzut”

Joe Biden nu are planuri să meargă în Ucraina. Informaţia a fost confirmată luni de Casa Albă, transmite agenţia AFP, citată de Agerpres.

„Nu este prevăzut ca preşedintele să meargă acolo, permiteţi-mi să repet”, a declarat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Jen Psaki.

În ultimele săptămâni, mai mulţi lideri europeni, printre care şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au vizitat Ucraina, ţara aflată în război de 55 de zile cu Rusia.

Citeşte şi: Constantin Enceanu a lansat o piesă tulburătoare dedicată lui Petrică Mâțu Stoian, bunul său prieten: „Petre al nostru nu mai cântă”

 

 

Administraţia Biden are în plan să trimită un emisar la Kiev, însă Casa Albă a exclus deocamdată o vizită cu risc ridicat a preşedintelui american, din motive de securitate.

„Dacă cineva ar merge acolo, nu am spune asta de aici”, a punctat purtătoarea de cuvânt a lui Joe Biden.

Reacţia Casei Albe vine în contextul în care Volodimir Zelenski şi-a exprimat dorinţa ca Joe Biden să vină în Ucraina.

„Cred că va veni, dar decizia îi revine: Desigur, depinde de situaţia de securitate, a precizat Zelenski.

„Dar cred că el este liderul Statelor Unite şi pentru asta ar trebui să vină să vadă”, a mai spus preşedintele ucrainean, într-un interviu pentru CNN difuzat duminică.

Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a confirmat luni că Statele Unite speră să-şi redeschidă în curând ambasada la Kiev, fără a menţiona vreun calendar.

„Acesta este cu siguranţă scopul nostru. Evident, este important să avem o prezenţă diplomatică acolo”, a declarat Jen Psaki.

Citeşte şi: Vladimir Putin a început asaltul în Donbas. Planul liderului rus, devoalat de către Volodimir Zelenski