Vladimir Putin a reînceput asaltul în Donbas. Planul liderului rus, devoalat de către Volodimir Zelenski

Se anunță o săptămână dificilă în Ucraina. Volodimir Zelenski a confirmat escaladarea conflictului din Donbas.

19 apr. 2022, 08:45
Vladimir Putin a reînceput asaltul în Donbas. Planul liderului rus, devoalat de către Volodimir Zelenski
Unde se va negocia pacea dintre Rusia și Ucraina

Conflictul din Ucraina pare departe de a se încheia. Războiul a ajuns în ziua 55, iar Rusia urmărește să-și consolideze poziția în teritoriile pe care Vladimir Putin le dorește independente.

În prezent, liderul de la Kremlin urmărește impunerea controlului total în regiunile Donețk și Lugansk. În cadrul unui nou mesaj video, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că armata rusă a început „bătălia pentru Donbas”. De asemenea, continuă mișcările militare în Mariupol și Zaporojia. „Țarul” de la Moscova își dorește cât mai rapid impunerea controlului în Mariupol. Duminică, soldații ucraineni au refuzat să se predea.

„Indiferent câţi soldaţi ruşi sunt duşi acolo, noi vom lupta. Ne vom apăra. O vom face zilnic. Nu vom renunţa la nimic ce este ucrainean şi nu avem nevoie de ce nu este al nostru”, a declarat Zelenski.

În plus, armata lui Vladimir Putin continuă să transfere echipamentele militare, inclusiv arme în Ucraina, din regiunile centrale și de est ale Rusiei.

Înainte de declanșarea ofensivei, Vladimir Putin a recunoscut independența celor două regiuni din Ucraina, Donețk și Lugansk. Dacă va reuși să cucerească cele două zone, Putin ar urma să anexeze Donbasul, la fel cum a procedat și cu Crimeea, în 2014, notează BBC.

 

Continuă lupta pentru Donbas. Om-cheie al armatei ruse, ucis de ucraineni

 

De partea cealaltă, ucrainenii au raportat lichidarea colonelului Ivan Grișin, comandat al Brigăzii 49 de rachete.

„În estul şi sudul ţării noastre, ocupanţii încearcă să atace într-un mod mai dur decât înainte. Ei pun presiune, căutând un punct slab în apărarea statului nostru ca să meargă acolo cu principalele forţe…

Aparent, generali ruşi, obişnuiţi să neglijeze orice pierderi, au ucis deja atât de mulţi soldaţi ruşi încât chiar şi ei vor trebui să fie mai atenţi, pentru că nu va mai rămâne niciunul ca să atace.

Totuşi, ei nu ar trebui să spere că asta îi va ajuta. Este doar o chestiune de timp ca întregul nostru teritoriu să fie eliberat. Se poate spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregăteau de mult timp. O foarte mare parte a întregii armate a Rusiei se concentrează acum pe această ofensivă”, a declarat Volodimir Zelenski.

În paralel cu desfășurarea conflictului militar, Ucraina face demersuri pentru integrarea în Uniunea Europeană. De asemenea, Volodimir Zelenski a anunțat planul pentru reclădirea țării, după ce focurile vor înceta.