Joe Biden s-a întâlnit cu Maia Sandu la Varșovia și a reafirmat sprijinul SUA pentru Republica Moldova

Președintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit marți, la Varșovia, după discursul său istoric împotriva războiului lui Putin, cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

22 feb. 2023, 08:40
Joe Biden s-a întâlnit cu Maia Sandu la Varșovia și a reafirmat sprijinul SUA pentru Republica Moldova
Joe Biden s-a întâlnit cu Maia Sandu la Varșovia și a reafirmat sprijinul SUA pentru Republica Moldova

Joe Biden s-a întâlnit cu Maia Sandu la Varșovia și a reafirmat sprijinul SUA pentru Republica Moldova. Liderul american „a reafirmat sprijinul ferm al SUA pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova”, potrivit unui comunicat de presă de la  Washington.

Citește și Joe Biden, anunț major de la Kiev. Ucraina va primi un ajutor suplimentar de 500 de milioane de dolari: muniție de artilerie, sisteme antiblindate și radare de supraveghere aeriană (FOTO)

Joe Biden s-a întâlnit cu Maia Sandu la Varșovia și a reafirmat sprijinul SUA pentru Republica Moldova

Totodată, președintele SUA „a evidenţiat asistenţa în curs de desfăşurare a SUA pentru a ajuta Moldova să îşi consolideze rezilienţa politică şi economică, inclusiv agenda de reformă democratică şi securitatea energetică, şi pentru a contracara efectele războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, a mai transmis Casa Albă.

Șeful de la Casa Albă a susținut marți un discurs public la Varşovia, în fața Palatului Regal, împotriva războiului lui Putin care a izbucnit în urmă cu aproape un an, la care a asistat și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a cărei prezență a fost salutată de liderul american.

„Preşedinta Sandu se află astăzi aici. Sunt mândru să fiu alături de dumneavoastră şi de poporul iubitor de libertate al Moldovei”, a spus Joe Biden, cerând publicului să o aplaude.

Întâlnirea preşedintelui Joe Biden cu Maia Sandu vine pe fondul semnalelor venite din partea Kremlinului care încearcă destabilizarea statului moldovean.

Joe Biden, reacţie dură după ce Putin a ameninţat lumea cu armele nucleare

Sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru Ucraina rămâne ferm, a declarat marţi, la Varşovia, preşedintele american Joe Biden, care a reafirmat angajamentul SUA față de Articolul 5 al NATO: „Angajamentul SUA faţă de articolul 5 este foarte solid. Un atac la adresa unuia este un atac la adresa tuturor. Este un jurământ sfânt”.

Joe Biden, care a efectuat luni o vizită simbolică la Kiev, a avut marţi seară un discurs important la Castelul Regal din Varşovia, la aproape un an de la începerea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

„In urma cu un an, razboiul a fost declansat pentru caderea Kievului. Abia m-am intors de acolo. Kievul ramane in picioare, liber. Cand Rusia a invadat, intreaga lume s-a aflat in fata un test. Toate democratiile au fost supuse unui test. Raspundem sau alegem sa ne uitam in cealalta parte? Vom fi puternici sau slabi? Am raspuns. Am fost puternici, am fost uniti, iar lumea nu se va uita in partea cealalta. Cand Putin a cerut tancurilor sale sa intre Ucraina, a crezut ca noi vom da inapoi. S-a inselat amarnic! Democratia a fost mult prea puternica. A fost nevoit sa se retraga”, a spus Joe Biden, la Varsovia.

Citește și Klaus Iohannis, întâlnire CRUCIALĂ cu Joe Biden! Reuniune specială a formatului B9 pe marginea războiului din Ucraina