Joe Biden şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale americane din 2020

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale americane din 2020. Joe Biden va intra în competiţia internă a Partidului Democrat pentru alegerile din 2020 pentru Casa Albă. 

RomaniaTV.net
25 apr. 2019, 11:42
Joe Biden şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale americane din 2020

Joe Biden a făcut anunţul privind înscrierea sa în cursa pentru Casa Albă printr-un videoclip postat pe Twitter. 

„Dacă îi acordăm opt ani lui Donald Trump la Casa Albă, el va schimba fundamental şi pentru eternitate caracterul acestei naţiuni. Şi nu voi lăsa acest lucru să se întâmple”, a afirmat Biden, citat de news.ro

Decizia lui Biden de a participa la cursă reprezintă a treia sa campanie pentru prezidenţiale – după două încercări nereuşite de a obţine nominalizarea în Partidul Democrat în 1988 şi 2008.

„Valorile fundamentale ale acestei naţiuni, poziţia noastră în lume, chiar democraţia noastră – tot ce a făcut din America America – sunt în joc”, a afirmat Biden în videoclip.

„De aceea astăzi îmi anunţ candidatura pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite”, a precizat el.

 

Joe Biden, fost vicepreşedinte în administraţia Obama, în vârstă de 76 de ani, se alătură unui grup divers de candidaţi care include patru senatori – Elizabeth Warren (Massachusetts), Kamala Harris (California), Kirsten Gillibrand (New York) şi Cory Booker (New Jersey) – precum şi reprezentantul Hawaii Tulsi Gabbard şi Julian Castro, fostul primar din San Antonio.

Dacă va câştiga, Joe Biden va deveni cea mai bătrân preşedinte american din istorie.