JOE BIDEN şi soţia lui, la plimbare prin Centrul Vechi al Capitalei – VIDEO

Viceprepreşedintele SUA, Joe Biden, a  luat masa împreună cu soţia la un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei. Apoi cei doi s-au plimbat pe străzile din Centru Vechi şi au mâncat îngheţată.

RomaniaTV.net
20 mai 2014, 17:39

Vicepreşedintele SUA Joe Biden şi soţia sa au luat masa la restaurantul Trattoria Il Calcio din Centrul Vechi. În tot acest timp, strada pe care se află restaurantul şi trotuarul adiacent de pe Calea Victoriei erau împânzite de reprezentanţi ai serviciilor de securitate americane şi române.

După aproape o oră, Joe Biden şi soţia lui au ieşit relaxaţi, apoi vicepreşedintele american şi-a cumpărat îngheţată de la un chioşc de pe stradă, au făcut câţiva paşi, Biden dând mâna cu românii care au reuşit să se apropie, potrivit gandul.info.

Joe Biden şi soţia au urcat apoi într-una din maşinile oficiale şi au părăsit zona.

 

Joe Biden a venit la București împreună cu soția sa, Jill Biden. Aeronava Air Force Two a aterizat pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, delegaţia americană fiind întâmpinată de ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlățean, şi de către însărcinatul de afaceri al SUA la Bucureşti, Duanne Butcher.

Joe Biden s-a deplasat ulterior la Baza aeriană 90, unde a fost așteptat de ministrul Apărării, Mircea Dușa.

„Vizita dvs. arată aprecierea pentru sprijinul oferit SUA şi pentru parteneriatul strategic. Parteneriatul SUA- România are mare pontential de dezvoltare în condiţiile actuale. Exerciţiile militare bilaterale sunt în acord cu ceea ce noi facem împreună pentru secritatea acestei zone. România nu mai este un consumator, ci un furnizor de securitate”, a declarat ministrul Apărării, Mircea Duşa, la evenimentul organizat la Baza militară 90, unde Joe Biden a făcut şi primele delcaraţii.

Miercuri, Joe Biden va avea întâlniri cu președintele Traian Băsescu şi premierul Ponta. Traian Băsescu îl primeşte, la Palatul Cotroceni, pe vicepreședintele SUA, Joseph Biden, la ora 9,25, urmând ca ulterior să aibă convorbiri tete-a-tete și convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegații oficiale. Cei doi oficiali vor susține de la ora 10,45 o declarație de presă comună.

Premierul Victor Ponta îl primeşte la Palatul Victoria pe vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii Joseph Biden la ora 11,25.

De asemenea, de la ora 14,15 vicepreședintele SUA va susține o alocuțiune la Palatul Cotroceni, la care a fost anunţată şi prezenţa premierului Ponta.  

Vicepreşedintele SUA Joe Biden va discuta cu reprezentanţii autorităţilor române subiecte de actualitate precum relaţiile economice bilaterale, situaţia din Ucraina şi regiune, securitatea energetică, dar şi combaterea corupţiei şi întărirea instituţiilor democratice româneşti.