Johnson & Johnson, anunţ oficial: Vaccinul anti-Covid al grupului va fi livrat către Europa din 19 aprilie

Vaccinul împotriva COVID-19 al grupului american Johnson&Johnson va fi livrat în Europa începând cu 19 aprilie, a anunţat luni societatea.

29 mart. 2021, 20:07
Johnson & Johnson, anunţ oficial: Vaccinul anti-Covid al grupului va fi livrat către Europa din 19 aprilie

Acest vaccin a fost, la jumătatea lui martie, al patrulea care a obţinut undă verde din partea Agenţiei europene pentru medicamente (EMA), după cele de la Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca. Vaccinul Johnson & Johnson este în prezent administrat doar în SUA şi Africa de Sud, dar a fost aprobat şi în Canada. Pe 19 aprilie va începe livrarea către România, anunţă The Burssels Times.

Pentru a putea creşte producţia şi a răspunde cererii, Johnson&Johnson a încheiat în ultimele luni mai multe acorduri cu laboratoare şi subcontractanţi din Europa, care vor răspunde atât de respectarea compoziţiei serului, cât şi de ambalarea sa în flacoane. Este vorba despre Sanofi, în Franţa, de Catalent în Italia şi de IDT Biologika în Germania.

Substanţa activă, care asigură eficacitatea vaccinului, va proveni de la situl Johnson&Johnson de la Leiden, din Olanda.

Citeşte şi Vaccinurile anti-Covid vor fi administrate şi de medicii de familie, de luna viitoare. Serurile de la AstraZeneca şi Johnson & Johnson vor fi distribuite prin intermediul acestora

UE, care a făcut o comandă de 200 de milioane de doze la laboratorul american (cu o opţiune pentru 200 de milioane de doze suplimentare), ar urma să primească în al doilea trimestru circa 55 de milioane de doze, a explicat la jumătatea lui martie Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. Laboratorul, în ceea ce-l priveşte, nu a făcut public calendarul exact al livrărilor.

Vaccinul are la bază un vector viral, potrivit unei tehnologii deja utilizate de Johnson&Johnson, în special împotriva virusului Ebola.

El utilizează ca suport un alt virus puţin virulent, transformat pentru a-i adăuga instrucţiunile genetice ale unei părţi din virusul responsabil pentru COVID-19. Odată ajuns în celule, o proteină tipică SARS-CoV-2 este produsă, educând sistemul imunitar să o recunoască.

Acest vaccin este primul, dintre cele care au primit undă verde de la OMS, care nu necesită decât o singură injecţie în loc de două, prezentând şi avantajul de a putea fi stocat la temperatura frigiderului.

Citeşte şi Cum funcţionează vaccinul Johnson & Johnson. Tehnologia prin care opreşte înmulţurirea COVID-19