Johnson nu vrea să rişte un nou ”vârf” al epidemiei Covid-19. Nu are de gând să relaxeze izolarea

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, în faţa numărului 10, pe Downing Street, că Guvernul nu poate preciza încă felul în care vor fi implementate modificări în politica izolării din cauza noului coronavirus sau cât de rapid, îndemnându-i pe britanici să continue să respecte izolarea şi apreciind că ţara va ieşi mai puternică din această criză, relatează BBC News.

RomaniaTV.net
27 apr. 2020, 09:16
Johnson nu vrea să rişte un nou ”vârf” al epidemiei Covid-19. Nu are de gând să relaxeze izolarea

Pur şi simplu nu putem spune cât de repede sau de încet şi nici măcar când anume vor fi făcute aceste schimbări. Guvernul va spune mult mai multe despre aceste lucruri în zilele următoare. Aceste decizii vor fi luate cu un maximum posibil de transparenţă”, a declarat el.

Johnson s-a întors la serviciu luni, în contextul unei presiuni aprige în vederea prezentării unei strategii cu privire la o ieşire din izolare şi unor răspunsuri la lipsa testelor în Regatul Unit.

Citeşte şi Masacru neelucidat. Nouă persoane, între care şi doi copii, au fost ucise în apropiere de Beirut

El a avertizat că Regatul Unit se află într-un punct de ”risc maxim” din cauza noului coronavirus, în prima sa conferinţă de presă, după ce s-a vindecat de covid-19.

A apărut testul care îţi spune dacă eşti imun la COVID-19! Marea Britanie a comandat deja 50 de milioane de teste

Cercetătorii de la Oxford au descoperit un nou test care îţi spune în 20 de minute dacă ai anticorpi sau nu pentru noul coronavirus.

În urma testului, cine este imun poate să se întoarcă la muncă şi să socializeze ca şi până acum. Guvernul britanic a comandat deja 50 de milioane de teste ce vor fi gata în lunile de vară, începând cu luna iunie. O trusă costă 10 lire, iar testul se face printr-o mică înţepătură care preia o picătură de sânge.

Noul test a fost dezvoltat de cercetători de top de la Oxford, scrie Daily Mail, în colaborare cu o firmă susţinută de guverul britanic, Rapid Testing Consortium.

Este ca un test de sarcină, aparatul preia o picătură de sânge cu o mică înţepătură, iar dacă după 20 de minute apar două linii, cel care face testul ştie că are anticoropi pentru COVID-19. O linie înseamnă că persoana este fie vulnerabilă la noul coronavirus, fie că testul a eşuat.

Planul britanicilor este ca utilizatorul să facă o poză la rezultatul testului şi să o trimită la o unitate centrală, unde va fi introdusă într-o bază de date.

Citeşte şi: Bilanţ CORONAVIRUS România: Număr aproape dublu de infectări faţă de ieri: 401 în ultimele 24 de ore, 11.036 de cazuri în total