Jose Mourinho a fost dat afară de la Tottenham. Suma imensă pe care o va primi drept despăgubire

Jose Mourinho a fost demis, luni, de la conducerea tehnică a lui Tottenham, la mai puţin de o săptămână de finala Cupei Ligii.

19 apr. 2021, 15:49
Jose Mourinho a fost dat afară de la Tottenham. Suma imensă pe care o va primi drept despăgubire

Jose Mourinho a fost dat afară de la Tottenham. Portugheyul în vârstă de 58 de ani l-a înlocuit pe Mauricio Pochettino în noiembrie 2019, dar a fost demis acum după o evoluţie internă slabă şi după eşecul în Europa League. După 32 de meciuri, Tottenham ocupă locul 7 în campionat, cu 50 de puncte, la cinci puncte de West Ham United, de locul 4, de Champions League. Echipa londoneză a fost eliminată de Dinamo Zagreb în optimile de finală ale Ligii Europei, cu scorul general de 3-2. Duminică, Tottenham joacă, pe Wembley, finala Cupei Ligii, cu Manchester City.

Jose Mourinho a fost dat afară de la Tottenham

„The Special One” va încasa 30 de milioane de lire sterline de la Tottenham, adică echivalentul a 34,62 milioane de euro, potrivit presei britanice. Portughezul mai avea contract cu Spurs până în iunie 2023. Favorit să-i ia luocul lui Mourinho ar fi Julian Nagelsmann, antrenorul lui RB Leipzig.

Superliga Europeană, contestată de Comisia Europeană. Noul proiect, anunţat oficial: care sunt cele 12 mari cluburi fondatoare

Jose Mourinho este recunoscut pentru contractele pe care și le face. Încă de la primul său mandat la Chelsea, când se zvonea că Roman Abramovici îl va da afară, a spus direct: „Dacă clubul decide să mă demită din cauza rezultatelor proaste, asta face parte din joc. Dacă se întâmplă, voi fi milionar și voi ajunge la alt club după vreo două luni”.

Cu Jose Mourinho pe bancă, Tottenham a avut 45 de victorii, 17 remize și 24 de înfrângeri în toate competițiile.