Judecătorii renunţă la libertate pentru şpăgi. Ce şi-au cumpărat din banii primiţi pentru sentinţe favorabile

Cu gândul la case de lux, blănuri și conturi grase, judecătorii ajung să-și piardă mințile și chiar libertatea.

RomaniaTV.net
23 nov. 2015, 13:58
Judecătorii renunţă la libertate pentru şpăgi. Ce şi-au cumpărat din banii primiţi pentru sentinţe favorabile

Tot mai mulţi magistraţi au trecut în tabăra infractorilor. În loc să facă dreptate, au făcut avere din banii negri ai inculpaților. Aşa a făcut şi judecătoarea Geanina Terceanu, cea care a achitat în primă instanţă tot lotul din dosarul transferurilor. Acum s-a aflat, însă, că decizia a fost una „strâmbă”, dată pe 220.000 de euro. Negocierile pentru şpagă s-au dus chiar în casa fraţilor Becali. La scurt timp după ce a luat mita, magistratul s-a mutat din garsoniera de la periferia Capitalei, într-un apartament cu două camere dintr-un cartier rezidenţial.

Lovitură de TEATRU. Cine este denunţătorul FRAŢILOR BECALI

Judecătoarele lui Dinel Staicu, așa cum au fost supranumite dupa apariția scandalului în presă, au cerut mită
pentru a-l scăpa pe fostul preşedinte al SIF Oltenia de o pedeapsă definitivă. Cele trei au fost interceptate chiar în liftul de la tribunal când vorbeau despe blănurile primite șpagă.

Antonela Costache îi povestea colegei sale de complet, Viorica Dinu, despre haina e blană de 1.400 de euro, iar aceasta din urmă se lăuda cu una de 3.500 de euro, „mare şi grea”.

Nici judecătorii din marile dosare de insolvență nu au fost ocoliți de scandalurile de mită. În cazul patronului firmei Astra, Dan Adamescu, magistrații și-ar fi dorit bijuterii, ceasuri și telefoane de ultimă generaţie. Printre ei s-a numărat şi judecătorul Mircea Moldovan, care a sărit gardul și a fugit când procurorii l-au căutat acasă.

În primă instanţă a fost găsit vinovat şi condamnat la 22 ani de închisoare, o pedeapsă record pentru un şpăgar. În plus, procurorii au pus sechestru chiar şi pe televizorul pe care si-l cumpărase din mită.