Judecătorul Corneliu Tudoran deţine pistol Walther şi permis de port-armă, deşi este bolnav psihic

Fostul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran deține în continuare un pistol marca Walther și permis de port-armă, dar i-a fost interzis şofatul. Acesta a fost internat doar în 2019 timp de mai bine de patru luni prin spitale de psihiatrie.

RomaniaTV.net
08 sept. 2020, 15:13
Judecătorul Corneliu Tudoran deţine pistol Walther şi permis de port-armă, deşi este bolnav psihic

Lucrurile sunt chiar mai grave, după cum declară apropiaţi ai familiei pentru National.ro, respectiva armă fiind luată ocazional și de cei doi fii ai lui, Alexandru și Tudor. Din punct de vedere legal, situația intră direct sub incidența legislației penale, deoarece nici judecătorul și nici odraslele lui nu au respectat prevederile Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor.

Judecătorul Ion-Tudoran avea grave probleme psihice când a dat sentinţa în Dosarul Băneasa. Se trata pentru demenţă şi schizofrenie 

Corneliu Bogdan Ion-Tudoran deține încă din anul 1995 dreptul de a purta armă. La data de 30.11.1995 el a primit de la Poliție permisul numărul 0023589. Deși pe atunci era doar judecător delegat la Registrul Comerțului București, deci este greu de crezut că putea fi ținta vreunei răzbunări pe motiv că nu semna vreun act de înființare a vreunui SRL, Ion-Tudoran și-a obținut arma și permisul pentru a se simți confortabil în operațiunile de cămătărie și schimburi valutare pe care le derula în Piața Delfinului, conform sursei citate.

Tudoran, ajuns între timp judecător în materie penală la Curtea de Apel București, a păstrat pistolul şi îl are şi în momentul de faţă, deşi conform legii ar fi trebuit să-l predea.

Afectat de boli psihice și de diabet încă din 2015, așa cum însuși fiul lui cel mare a destăinuit, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a demisionat din magistratură și s-a internat prin spitale de psihiatrie (Obregia, Predeal, Voila) din vara anului trecut. Odată cu agravarea bolilor sale psihice, fostul judecător avea obligația de a preda pistolul Walther și permisul la Poliție. Doar că nici el, nici familia și nici medicii ce l-au consultat și i-au prescris medicamente psihotrope nu au anunțat autoritățile. O faptă gravă, pentru care Național sesizează public Direcția Arme din cadrul IGPR.

Citeşte şi: Situaţie halucinantă în Gorj! Pacient mort, plimbat aproape cinci ore cu ambulanţa între spitale, lăsat fără certificat de deces