Judeţul Buzău, îngropat sub zăpadă. Operaţiune spectaculoasă de salvare la Râmnicu Sărat VIDEO

Situaţie gravă în continuare în judeţul Buzău, unde localităţi întregi sunt izolate şi sute de oameni rupţi de lume din cauza nămeţilor înalţi cât casa. Echipele de salvare au avut de înfruntat nămeţi de peste 5 metri ca să ajungă la oameni.

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 07:24

Autorităţile încearcă să intervină, dar nu reuşesc să facă întotdeuna faţă, fie din cauza viscolului, fie pentru că, pur şi simplu, jandarmii nu sunt de ajuns.

Cazuri disperate se înregistrează la marginea oraşului Râmnicu Sărat, unde cartierele sunt îngropate în zăpadă. Doi copii, unul de un an şi unul de şapte ani au fost scoşi în pături din troienele care acopereau casa. De mai bine de 48 de ore, oamenii nu mai au curent, iar circulaţia a fost oprită în tot oraşul.

Pentru a se putea ajunge la oamenii izolaţi de nămeţii de câţiva metri, s-au format mai multe echipe de jandarmi, poliţişti şi voluntari care merg din casă în casă unde se formează câte un tunel pentru ca oamenii să fie salvaţi.

Niciun utilaj nu poate ajunge la oameni astfel că  tunelurile se fac la lopată.

90 % din case sunt acoperite de zăpadă, la multe dintre ele nu se vede nici acoperişul, iar hornurile au fost blocate de zăpadă. Sunt zeci de comune care sunt izolate de patru zile.

Autorităţile speră să poată să ajungă la toţi oamenii izolaţi, profitând de faptul că ninsorea şi viscolul s-au oprit.

Situaţie dramatică la Râmnicu Sărat

Operaţiuni dramatice de salvare în Râmnicu Sărat, unde casele din cartierele mărginaşe sunt îngropate pur şi simplu în zăpadă. Colegul meu Cristian Zărescu a participat la salvarea unor familii, alături de pomperi şi jandarmi.Urmăriţi în exclusivitate imagini de la această operaţiune.

Momente de coşmar, pe care nu le vor uita niciodată, pentru zeci de familii din judeţul Buzău, aflate în localităţi izolate. Echipele de salvare au avut de înfruntat nămeţi de peste 5 metri ca să ajungă la oameni. Doi copii, unul de un an şi unul de şapte, din Râmnicu Sarat, au fost scoşi in pături din troienele care acopereau casa. De mai bine de 48 de ore, oamenii nu mai au curent, iar circulaţia a fost oprită în tot oraşul.

Nămeţii trec de acoperişul caselor în unele zone, iar hornurile au fost blocate de zăpadă. La salvarea copiilor a participat şi o echipă Romania TV.

Oamenii din cartierul Anghel Saligny nu mai au curent de mai bine de 48 de ore, iar unii dintre ei au nevoie de intervenţia medicilor.  În oraş mai circulă doar oamenii legii, ambulanţele, taxiurile autorizate şi transportul public în comun.