Judeţul Ilfov sare de incidenţă 7. Încă un judeţ depăşeşte pragul de carantină

Bucureştiul a ajuns marţi la o incidenţă de 6.22 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. Cea mai gravă situaţie este însă în judeţul Ilfov.

23 mart. 2021, 13:51
Judeţul Ilfov sare de incidenţă 7. Încă un judeţ depăşeşte pragul de carantină

Municipiul Bucureşti a atins o incidenţă de 6,22 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, după ce în urmă cu o zi era 5,67, a anunţat, marţi, Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore au fost raportate 695 de noi îmbolnăviri în Capitală. Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar putea decide în şedinţa de miercuri noi restricţii pentru bucureşteni ori intrarea în carantină.

Citeşte şi: Florin Cîțu, după creșterea incidenței în București: ”Nu vorbim despre carantină în acest moment. Școlile nu se închid”

Situaţia cea mai gravă este în judeţul Ilfov, unde rata  de infectare a urcat la 7,47, de la 6.78 cât era luni. În ultimele 24 de ore au fost 301 cazuri noi COVID. Deocamdată, 18 localităţi din Ilfov sunt în carantină.

Şi judeţul Timiş a depăşit rata de infectare 6,14 cazuri la mia de locuitori.

În scenariul roşu mai sunt judeţele Cluj – 5,05, Braşov – 4,67, Hunedoara 4,21, Constanţa – 3,68, Alba – 3,41, Sălaj – 3,26, Giurgiu – 3,13.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, despre posibilele restricţii de Paşte. „Dorinţa acestui Guvern este ca de Paşti oamenii să aibă sărbători. Să fie un pericol cât mai gestionabil”

 

De ce sunt copiii mai puţin afectaţi de formele simptomatice de COVID-19? Ultimul studiu le-a dat cercetătorilor răspunsul

Copiii cu vârste mai mici de 10 ani prezintă niveluri de anticorpi mai mari după infectarea cu noul coronavirus în comparaţie cu adolescenţii şi cu adulţii, potrivit unui studiu publicat luni.

Anticorpii sunt sintetizaţi pe cale naturală de organism în prezenţa unui virus, cu scopul de a lupta împotriva acestuia şi de a îl elimina.

Oamenii de ştiinţă au analizat peste 31.000 de teste serologice (pentru a măsura prezenţa anticorpilor în sânge) realizate la New York între lunile aprilie şi august din 2020. Ei s-au concentrat asupra acelora care s-au dovedit pozitive şi care indicau astfel o infecţie precedentă cu COVID-19.