Jurnaliştii Edith Bouvier şi William Daniels se află în siguranţă în Liban

Jurnalista franceză Edith Bouvier, rănită grav la picior, şi fotoreporterul William Daniels, blocaţi de mai multe zile în oraşul Homs (Siria) lovit de bombardamente, au părăsit Siria şi se află în Liban, a anunţat preşedintele francez Nicolas Sarkozy.

RomaniaTV.net
02 mart. 2012, 09:28

„Edith Bouvier şi William Daniels sunt momentan pe teritoriul libanez şi vor intra curând sub protecţia ambasadei noastre de la Beirut”, a declarat Sarkozy în cadrul unei scurte conferinţe de presă la summitul european de la Bruxelles.

„Tocmai am vorbit cu Edith Bouvier care este desigur foarte obosită şi care a suferit destul dar ea ştie că acum este liberă şi că va fi tratată în curând”, a continuat acesta.

„Vreau să mulţumesc tuturor celor care au contribuit la acest rezultat fericit după o săptămână de tentative de evacuare a celor doi compatrioţi prin intermediul unor proceduri la care au participat CICR (Comitetul internaţional al Crucii Roşii) şi Semiluna Roşie siriană care însă nu au avut succes”, a adăugat liderul de stat francez.
„Le mulţumesc celor care au contribuit, le mulţumesc democraţilor sirieni şi le mulţumesc democraţilor din statele vecine”, a mai continuat acesta. refuzând să acorde alte detalii cu privire la operaţiune.

Jurnalista Edith Bouvier, care lucrează pentru cotidianul Le Figaro, a fost grav rănită la picior la 22 februarie (fractură de femur) în timpul unui bombardament în care au murit jurnalista cotidianului Sunday Times Marie Colvin şi fotograful francez Remi Ochlik.