Kanal D, amendat aspru de CNA, din cauza emisiunii Puterea Dragostei, prezentată de Andreea Mantea. Violenţa a ajuns la cote maxime

CNA a decis, astfel, în ședința de marţi, 10 martie, cu unanimitatea celor prezenți, amendarea Kanal D cu suma de 50.000 de lei, după ce forul a vizionat fragmente din 18 ediții ale reality-show-ului Puterea Dragostei, prezentat de Andreea Mantea.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 20:24
Kanal D, amendat aspru de CNA, din cauza emisiunii Puterea Dragostei, prezentată de Andreea Mantea. Violenţa a ajuns la cote maxime

Forul a considerat că numeroasele ediții încărcate de momente de violență încalcă legislația privind protecția minorilor. Cazul a ajuns pe masa CNA după ce forul a primit zeci de reclamații de la telespectatori.

Dacă puneți la televizor așa ceva, înseamnă că validați genul acesta de comportament”, a declarat Monica Gubernat, președintele CNA, potrivit Paginademedia.ro.

Prezent în fața CNA, Cătălin Băleanu, reprezentantul Kanal D, a ținut să sublinieze că toate cuvintele licențioase folosite de concurenții emisiunii au fost acoperite.

Citeşte şi: Amendă-record pentru Acces Direct! Cât i-a costat o lună de emisiuni cu circul Vulpiţei

Vreau să vă spun că fanii emisiunii, abonați la canalul de youtube sunt aproape un milion. Este o dispută enormă pe social media, fiecare având favoritul lui.

Există și această parte a publicului, care preferă acest gen de emisiuni. Emisiunea este complet liberă, nu există un scenariu. Ce am putut să facem noi a fost să oprim sunetul, ca să nu se audă cuvintele injurioase. Nu cred că s-a auzit un cuvânt injurios. (…)

Cred că merită analizată emisiunea și dintr-un alt punct de vedere, și anume că aceștia sunt oameni care trăiesc printre noi, tineri din zilele noastre, care stau unii dintre ei de peste șase luni de zile.

E greu de evaluat cum te comporți când stai șase luni de zile închis, iar opt ore stau fetele cu băieții. În aceste opt ore vă dați seama că se întâmplă și conflicte, neînțelegeri, sângele e fierbinte la vârsta lor.

Din această selecție e puțin disproporționat momentul în care ei discută pe un ton ridicat.

Acestea sunt selecții din 18 emisiuni (…). Practic rapoartele de monitorizare acoperă 40 de ore de emisiuni, iar în niciuna dintre emisiunile monitorizate discuțiile pe un ton aprins nu au avut mai mult de două minute și jumătate. Două minute și jumătate la o emisiune de 120 de minute înseamnă 0,2%”, a declarat Cătălin Băleanu.

Citeşte şi: Mirela Vaida, prima reacţie după ce telenovela Vulpiţa a fost criticată de CNA: „Să lăsăm falsa pudoare”

Pe de altă parte, Dorina Rusu, membru CNA, a remarcat: „Nu e vorba că s-au acoperit cu bip-uri cuvintele injurioase. Ci e vorba despre tot ce se întâmplă în această emisiune. E o emisiune care provoacă o anumită stare de spirit, te enervezi, te agiți, te isterizezi, pentru că așa este tonul acolo.

Moderatoarea am văzut că țipa și ea la fel de tare, în câteva dintre emisiunile pe care le-am vizionat. E ceva care depășește orice limite! Dumneavoastră vă place când vă uitați la această emisiune? Cât ați stat aici o oră și v-ați uitat la chestia asta, dumneavoastră sunteți mândru?

Cătălin Băleanu: „Nu, nu sunt mândru, pentru că nu urmăresc acest gen de emisiune, dar un milion de fani sunt foarte pasionați de această emisiune.

Dorina Rusu: „Ce modele sunt acestea? Că am discutat despre modele, despre tinerii care se uită la aceste emisiuni? Ce înțeleg de acolo? Cum se poate așa ceva? Ce considerați că le oferă această emisiune celor care se uită la ea? Ce fel de oameni se uită la ea?

Cătălin Băleanu: „În legătură cu moderatoarea: am văzut împreună de mai multe ori moderatoarea spunând explicit concurenților că nu așa se vorbește la televizor. Pot să vă spun din datele noastre de audiență că emisiunea este urmărită de 70% femei și 30% bărbați. Sunt oameni cu toate categoriile de venituri.

Discuțiile pe ton ridicat, pentru unele persoane sunt deranjante, dar pentru alte persoane evident că nu sunt deranjate și trebuie să avem respect pentru preferința fiecărui gen de telespectator. Discuțiile pe un ton ridicat nu pot constitui o încălcare a legii

Alex Kocsis, membru CNA, a precizat la rândul său că momentele violente sunt prezente în emisiune în mod constant. „E clar că acesta este profilul, acesta este calapodul”, a spus membrul CNA. 


loading...