Kelemen Hunor anunţă victoria UDMR la negocieri. „Am reușit”

Kelemen Hunor a anunţat, sâmbătă, la finalul discuţiilor pentru formarea unei noi coaliţii, că UDMR îşi va păstra trei portofolii în Guvern, cel mai important dintre aceste fiind Ministerul Dezvoltării.

20 nov. 2021, 19:39
Kelemen Hunor anunţă victoria UDMR la negocieri. „Am reușit”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că Uniunea va păstra ministerul Dezvoltării, pe cel al Mediului şi Ministerul Sportului.

Pentru că nu a cerut să participe prin rotaţie la conducerea Guvernului, Kelemen Hunor susţine că UDMR a făcut un „compromis”, însă a subliniat că s-ar fi putut pune şi problema ca fiecare partid din coaliţie să deţină funcţia de prim ministru în funcţie de ponderea parlamentară, conform News.ro.

Citeşte şi: PSD şi PNL au bătut palma. Nicolae Ciucă: „99,99% ne-am înțeles. Mâine seară închidem negocierile”

Kelemen Hunor anunţă victoria UDMR la negocieri. Cu ce ministere rămâne după discuţiile cu PNL şi PSD

Mai mult, Kelemen Hunor a confirmat că UDMR rămâne cu portofoliile Dezvoltare, Mediu și Sport rămân la UDMR.

„Ieri credeam că trebuie să păstrăm portofoliile. Am reușit”, a declarat Kelemen Hunor, conform Digi24.

Liderul UDMR a mai precizat că, după negocieri, acordul politic pentru coaliția dintre cele trei partide va fi semnat luni, iar la Cotroceni se va merge cu o propunere de premier, cu acordul politic și cu programul de guvernare.

În schimb, Kelemen Hunor a mai afirmat că rămâne de stabilit cine dă primul șeful executivului, PNL sau PSD.

De asemenea, el a precizat că luni va fi propus un prim-ministru, că cel mai probabil luni după amiază preşedintele Klaus Iohannis va face o propunere şi că joi România va avea Guvern.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu păstrează suspansul privind rezultatul negocierilor cu PNL. „La Cotroceni vom merge cu o singură variantă”