PSD şi PNL au bătut palma. Nicolae Ciucă: „99,99% ne-am înțeles. Mâine seară închidem negocierile”

Negocierile pentru formarea noului Guvern au intrat în linie dreaptă. PNL şi PSD par să fi ajuns la un acord după întâlnirea din această seară.

20 nov. 2021, 19:55
PSD şi PNL au bătut palma. Nicolae Ciucă: „99,99% ne-am înțeles. Mâine seară închidem negocierile”

PSD şi PNL au bătut palma. Nicolae Ciucă, care a condus delegaţia PNL la negocieri, a anunțat, sâmbătă seara, că cele două formaţiuni s-au înțeles în proporție de 99,99%.

PSD şi PNL au bătut palma pentru formarea noului Guvern

Negocierile se vor finaliza mâine seară, când cele trei formaţiuni care vor forma noul Guvern vor revedea programul de guvernare.

Am finalizat programul de guvernare, 99,99%, acum se reciteşte, am finalizat acordul politic, am finalizat şi partea de conţinut al Guvernului pe cele două variante, una cu premier PSD şi una cu premier PNL. Urmează ca mâine să ne revedem, să continuăm negocierile pe celelalte capitole, astfel încât mâine seară să închidem”, a spus Nicolae Ciucă.

Citeste si Scandal la negocierile PNL – PSD pentru noul Guvern. Liderii partidelor nu se înţeleg pe desfiinţarea SIIJ şi împărţirea ministerelor

Premierul desemnat a adăugat că delegaţiile celor trei formaţiuni mai au de făcut doar „corecţiile necesare„, precizând că, în ceea ce priveşte desfiinţarea SIIJ, s-a luat o decizie.

S-a închis şi capitolul Justiţie. Până la 31 martie – SIIJ să fie desfiinţată şi, ulterior, să se reînfiinţeze o structură care să se ocupe de probleme, o structură care să poată să respecte directiva CJUE şi MCV„, a explicat Ciucă.

Totodată, Nicolae Ciucă a subliniat că, după runda de negocieri de azi, „nu mai sunt ministere disputate„, dar nu pot fi anunţate până nu se decide cărui partid îi va reveni funcţia de premier prima dată.

Rămâne în coaliţie exact cum am comunicat cu toate partidele şi conţinutul pe ministere la nivelul Guvernului, le vom comunica după ce le finalizăm. Nu a rămas niciun minister în discuţie. Nu pot să vă spun acum, ci în momentul în care se va lua decizia în privinţa premierului care va conduce acum„, a mai spus Ciucă.

De ce a lipsit Florin Cîțu de la negocierile pentru formarea noului Cabinet.

Reamintim că Florin Cîțu a absentat, sâmbătă, de la negocierile pentru formarea noului Guvern, după disputele de la întâlnirea de vineri pe marginea împărțirii ministerelor. Potrivit surselor liberale, şeful PNL a decis să-i paseze această responsabilitate generalului Ciucă pentru a nu mai fi acuzat că blochează o posibilă înțelegere între cele două partide. În plus, Cîțu ar vrea să îi ofere lui Nicolae Ciucă libertatea de a-și negocia structura guvernului, libertate pe care el nu ar fi avut-o pe vremea când PNL era condus de Ludovic Orban.

Citeste si Kelemen Hunor anunţă victoria UDMR la negocieri. „Am reușit”