Kelemen Hunor, despre posibilitatea ca UDMR sa iasă de la guvernare: „Nu avem niciun motiv să plecăm din coaliție și de la guvernare”

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a transmis un mesaj tranşant despre posibilitatea ca UDMR să părăsească actuala coaliţie de guvernământ. Liderul UDMR a spus răspicat că formaţiunea pe care o conduce nu va părăsi actuala coaliţie.

18 mai 2023, 15:43
Kelemen Hunor, despre posibilitatea ca UDMR sa iasă de la guvernare: „Nu avem niciun motiv să plecăm din coaliție și de la guvernare”

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a anunţat înainte de şedinţa în care  Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu s-au întâlnit pentru a stabili modalitatea prin care se va face rotativa guvernamentală, că UDMR nu are niciun motiv să părăsească actuala coaliţie, astfel că va face parte şi din noul Guvern.

Citeşte şi https://www.romaniatv.net/marius-budai-reactie-ferma-la-adresa-profesorilor-care-cer-salarii-mai-mari-nu-exista-un-sac-de-bani-pe-care-sa-l-impartim-la-toata-lumea_7478506.html

Cel mai probabil, însă UDMR va pierde din ministere, existând mai multe variante de lucru în acest sens.

Se discută despre comasarea unor ministere, cum ar fi Ministerul Sportului, care este la UDMR, să treacă la Ministerul Familiei, care este condus de PSD.

Citeşte şi  Nicolae Ciucă, la final de mandat: ”O spun fără mândria păcatului biblic, am reuşit să avem o creştere economică de 4,7%”

De asemenea, o altă variantă luată în calcul este şi ca premierul Nicolae Ciucă să preia funcţia de vicepremier în Guvernul Ciolacu şi să conducă Ministerul Dezvoltării, deţinut în prezent de UDMR.