Nicolae Ciucă, la final de mandat: ”O spun fără mândria păcatului biblic, am reuşit să avem o creştere economică de 4,7%”

Mandatul premierului Nicolae Ciucă se apropie de final. Șeful Executivului a declarat joi că după un an şi jumătate în funcţia de prim-ministru, România are toate resursele necesare prin care poate să își asigure propria rezilienţă.

18 mai 2023, 11:53
Nicolae Ciucă, la final de mandat: ”O spun fără mândria păcatului biblic, am reuşit să avem o creştere economică de 4,7%”
Nicolae Ciucă, la final de mandat: ”O spun fără mândria păcatului biblic, am reuşit să avem o creştere economică de 4,7%”

Nicolae Ciucă, la final de mandat. Mai mult, Nicolae Ciucă a subliniat că după un an și jumătate de mandat, România este un pilon de stabilitate regională.

Citește și Nicolae Ciucă, optimist: ”Vom continua să luăm măsuri pentru a ne încadra cu inflația sub 10%, poate înainte de sfârșitul anului”

Nicolae Ciucă, la final de mandat

”Pentru că foarte curând îmi voi încheia mandatul, vreau să spun, pentru că am vorbit de rezilienţa societăţii, că după un an şi jumătate în funcţia de prim-ministru, pot spune că România are şi resursa umană, are şi celelalte resurse prin care poate cu adevărat să dea consistenţă propriei rezilienţe, iar acest lucru s-a putut demonstra în toate condiţiile create de acest conflict la graniţa noastră, cu toate problemele pe care le-a creat în energie, în inflaţie, în tot ceea ce a însemnat lanţul logistic şi de aprovizionare, inclusiv inflaţie şi multe altele”, a declarat Nicolae Ciucă.

De asemenea, Ciucă a ținut să precizeze faptul că în perioada mandatului său, România a reușit să aibă o creștere economică de 4,7% și să atragă cele mai mari sume de fonduri europene de până acum.

”O spun fără mândria păcatului biblic, am reuşit să avem o creştere economică de 4,7%, am reuşit să asigurăm atragerea de fonduri europene, care a atins cea mai mare sumă, să convingem partenerii străini. (..) am reuşit să atragem foarte multe investiţii străine, am reuşit să avem o relaţie cât se poate de onestă şi consolidată în interiorul parteneriatelor strategice, începând cu parteneriatul strategic cu Statele Unite, cu Franţa, cu Marea Britanie (..) cu toţi cu cei cu care avem aceste parteneriate strategice, care au văzut potenţialul ţării noastre şi oportunităţile de a putea să facem ceea ce este necesar, împreună, pentru a creşte rezilienţa nu numai a unei ţări ci şi în regiune, în UE şi NATO. Mă bucur foarte mult că România a rămas acel pilon de stabilitate în regiunea Mării Negre şi în Balcani. (..) Iată că astăzi, România, cu adevărat, poate fi considerată pivot regional”, a transmis prim-ministrul.

Citește și Nicolae Ciucă, înainte de ședința PNL: ”Ţara şi cetăţenii au nevoie de guvernare, nu de altceva. PNL nu a cerut absolut nimic de la niciunul dintre partidele din coaliţie”