Kevin Spacey a scăpat de acuzația de molestare sexuală. Actorul din „House of Cards”, declarat nevinovat de un tribunal din New York

Kevin Spacey, în vârstă de 63 de ani, a fost declarat nevinovat de molestare sexuală de un tribunal din New York.

21 oct. 2022, 10:35
Kevin Spacey a scăpat de acuzația de molestare sexuală. Actorul din „House of Cards”, declarat nevinovat de un tribunal din New York

Un juriu format din 12 persoane a răspuns negativ atunci când a fost întrebat dacă Anthony Rapp, care a depus plângerea împotriva lui, a demonstrat că „Kevin Spacey i-a atins părțile intime” în mai 1986

Anthony Rapp a depus o plângere împotriva lui Kevin Spacey, în 2020, în care l-a acuzat că i-ar fi atins părțile intime la o petrecere pe care o dădea în apartamentul său din New York, în 1986. La vremea aceea, Rapp avea 14 ani, iar Spacey avea 26 de ani. Cei doi erau actori de succes încă de pe atunci, având spectacole pe Broadway, în New York.

Juriul a luat o decizie după o scurtă deliberare. A respins ferm solicitarea lui Rapp, acum în vârstă de 50 de ani, care cerea daune de 40 de milioane de dolari. După ce s-a citit verdictul, Kevin Spacey a plecat din sala de judecată. S-a urcat într-o mașină neagră și nu a dorit să facă nicio declarație în fața jurnaliștilor.

Acest caz a ajuns în atenția publică în octombrie 2017, la începutul fenomenului #metoo de eliberare a discursului privind violența sexuală. Kevin Spacey a primit acuzații de agresiuni sexuale, iar cariera lui a avut mult de suferit.  Spre exemplu, Netflix a încetat colaborarea cu el, actorul a fost suspendat din serialul „House of Cards“.

Kevin Spacey a mărturisit că e homosexual

Kevin Spacey a plâns în timpul înfăţişării de la tribunal, în timp ce şi-a mărturisit remuşcările pentru că s-a declarat gay, negând totodată acuzaţia de abuz sexual îndreptată împotriva lui.

Kevin Spacey a negat luni acuzaţiile de agresiune sexuală formulate împotriva lui de actorul Anthony Rapp. „Nu îmi amintesc deloc să fi fost cu el la o petrecere privată, nici să fi mers cu el într-un apartament”, aşa cum afirmă reclamantul, a răspuns Kevin Spacey la întrebările avocatului său.

Citește și Kevin Spacey, pus sub acuzare pentru agresiune sexuală. Va fi judecat pentru patru capete de acuzare