Kira, fost manager Amazon din Ucraina, refuză să-şi părăsească ţara, vrea să lupte alături de bărbaţi împotriva ruşilor. „Vom trage pentru a proteja ţara şi pe cei pe care îi iubim”

Ucraina a anunţat joi, la finalul primei zile de război, că bărbaţii ucraineni nu pot părăsi ţara, ci sunt nevoiţi să lupte împotriva ruşilor.

26 feb. 2022, 17:40
Kira, fost manager Amazon din Ucraina, refuză să-şi părăsească ţara, vrea să lupte alături de bărbaţi împotriva ruşilor. „Vom trage pentru a proteja ţara şi pe cei pe care îi iubim”

Femeile pot în continuare să plece în altă țară alături de copiii lor pentru a se proteja. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat joi că, potrivit legii marțiale, bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, apți de luptă, trebuie să își apere țara.

„Serviciul de Frontieră al Ucrainei informează că, din cauza intrării legii marţiale în Ucraina, plecarea din Ucraina este temporar restricţionată pentru o categorie de cetăţeni. În special, este interzisă părăsirea Ucrainei de către ceţăţenii ucraineni de sex masculin, cu vârstă între 18 şi 60 de ani. Această normă se va aplica pentru perioada regimului juridic al legii marţiale”, a transmis Ministerul ucrainean de Interne.

Totuși, există și femei care își doresc să țină arma în mână și să apere Ucraina. Una dintre ele este Kira Rudik, parlamentar și fost CEO al filialei ucrainene a Amazon Ring. „Ne-am întrebat mereu care ar fi forţa care l-ar fi oprit pe Putin. Am crezut că va fi o coaliţie de ţări mari”, spune ea.

„Am învăţat cum să folosesc Kalaşnikovul. Pare suprarealist, pentru că în urmă cu doar câteva zile nu mi-ar fi trecut niciodată prin cap. Dar şi femeile ne vor proteja pământul, în acelaşi mod ca şi bărbaţii noştri”.

Acesta este anunţul postat pe internet de Kira Rudik. Liderul partidului Golos („Vocea”), în vârstă de 36 de ani, a postat şi o fotografie cu ea ţinând mitraliera în mână.

„Vom trage pentru a proteja ţara şi pe cei pe care îi iubim”, a scris ea pe Twitter.

Citeşte şi Imagini epocale! Programatori, actori, oameni de afaceri şi studenți pun mâna pe arme și luptă pentru Ucraina! Momente istorice la Kiev unde toţi bărbaţii au devenit eroi!

Citeşte şi Ministerul rus al Apărării: 821 de obiective din infrastructura militară a Ucrainei au fost distruse